На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

Велика четвірка європейських перестраховиків добре підготовлена до 2024 — Fitch

Версия для печати Версия для печати
25.03.2024 

Великі європейські перестраховики опублікували дуже сильні фінансові результати за 2023 рік, що дозволило їм зміцнити резерви і баланси, і це підтримає рейтинги в 2024 році, згідно з аналізом Fitch Ratings.

На думку рейтингового агентства, велика четвірка європейських перестраховиків – Munich Re, Swiss Re, Hannover Re і SCOR – мають хороші позиції для сильного 2024 року, навіть незважаючи на те, що андеррайтингова маржа, ймовірно, досягне піку в цьому році.

На відміну від 2022 року, коли висока інфляція, зростання процентних ставок і збитки, пов'язані з кліматом, мали реальний вплив на результати, Fitch підкреслює помітні зрушення в прибутковості в 2023 році, "причому як в сегменті страхування майна і нещасних випадків (P&C), так і в сегменті страхування життя і здоров'я (L&H) спостерігається поліпшення результатів андеррайтингу в поєднанні з помітним збільшенням інвестиційного прибутку".

Фактично, протягом 2023 року середній комбінований коефіцієнт в сегменті страхування майна і нещасних випадків зріс на 9 процентних пунктів порівняно з попереднім роком, до 90% завдяки значно вищим цінам та умовам, а також зменшенню кількості страхових виплат від стихійних лих. У страхуванні життя і здоров'я прибуток збільшився завдяки зниженню виплат за наднормативною смертністю, пов'язаною з пандемією COVID-19.

Європейські перестраховики також продемонстрували сильні інвестиційні результати у 2023 році, оскільки дохідність відновилася з мінімумів 2022 року завдяки зростанню періодичного доходу від вищих доходів від реінвестицій та позитивним змінам справедливої вартості.

"Fitch очікує, що цикл ціноутворення на перестрахування, а також маржа перестраховиків досягнуть піку в 2024 році. Під час продовження договорів перестрахування в січні 2024 року зростання цін, скоригованих на ризик, сповільнилося, але поліпшені структури програм (наприклад, більш високі точки приєднання), а також умови залишилися незмінними", – зазначає Fitch.

Чотири перестраховики також скористалися прибутковою андеррайтинговою маржою у страхуванні майна, щоб зарезервувати додаткові резервні буфери в лініях зобов'язань, що, на думку Fitch, підвищує стійкість балансів і, в кінцевому підсумку, підтримує рейтинги.

Крім того, Fitch повідомляє, що всі перестраховики підтримували дуже високий рівень достатності капіталу станом на кінець 2023 року.

"Сильне генерування прибутку і позитивний ринковий ефект в цілому компенсували розгортання капіталу для нового бізнесу і більш високі обсяги репатріації капіталу акціонерам. Фінансовий борговий важіль в середньому дещо покращився", – зазначає рейтингова агенція.

Источник:  Fitch Ratings
URL статьи:  https://www.fitchratings.com/research/insurance/european-reinsurers-record-2023-results-25-03-2024

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес