На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

Страховики відмовились компенсувати збитки Газпрому за Північні потоки

Версия для печати Версия для печати
18.04.2024 

Страховики "Північного потоку" заперечили, що їхні поліси покривають пошкодження газопроводів, які сталися внаслідок вибухів у 2022 році, оскільки вони були спричинені війною, у своєму письмовому запереченні на позов, поданий до Високого суду Лондона.

Nord Stream вимагає від своїх страховиків понад 400 мільйонів євро (427 мільйонів доларів) через вибухи, які розірвали трубопроводи, призначені для транспортування російського газу до Німеччини.

Компанія назвала страхову компанію Lloyd's і Arch Insurance (EU) DAC (ACGL.O) відповідачами за позовом.

Швеція, яка в лютому припинила своє розслідування, і Німеччина виявили сліди вибухівки, пов'язані з інцидентом, що призвів до розриву трубопроводів "Північний потік-1" і "Північний потік-2", що свідчить про те, що це був навмисний акт.

У своєму письмовому захисті, датованому 8 квітня і вперше опублікованому газетою "Комерсант" у четвер, страховики заявили, що поліс "Північного потоку" не покриває збитки, "прямо чи опосередковано" спричинені війною, військовими діями або детонацією вибухових речовин.

Страховики також заявили, що поліс не покриває збитки, завдані "за наказом будь-якого уряду".

"Відповідачі покладатимуться на … той факт, що шкода від вибуху могла бути завдана тільки – або, принаймні, з більшою ймовірністю, ніж ні – урядом або за його наказом", — сказав адвокат страховиків.

Газпром, який побудував газопровід, і Nord Stream AG не відповіли на запити про коментарі.

В електронному листі Lloyd's повідомила, що не має права обговорювати окремі поліси або страхувальників, а також не може коментувати питання, що перебувають у судовому процесі.

Представник Arch заявив, що компанія не коментує юридичні питання.

Росія і Захід, що зійшлися в суперечці через конфлікт Москви з Україною, звинувачують один одного. Обидві сторони заперечують свою причетність, і ніхто не бере на себе відповідальність.

Источник:  Reuters
URL статьи:  https://www.reuters.com/world/europe/nord-stream-insurers-say-policies-did-not-cover-war-risks-kommersant-reports-2024-04-18/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес