На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

Ринок перестрахування стабільний, оскільки ознаки вказують на покращення умов для цедентів станом на 1 червня

Версия для печати Версия для печати
18.04.2024 

Джон Дойл, президент і головний виконавчий директор брокерської групи Marsh McLennan (MMC), заявив раніше сьогодні, що умови на ринку перестрахування залишаються стабільними, і що перші ознаки свідчать про покращення умов для цедентів при поновленні ризиків катастрофи у Флориді 1 червня.

Виступаючи під час телефонного дзвінка MMC щодо прибутку за перший квартал 2024 року, Дойл і Дін Клісура, генеральний директор перестрахувального брокерського підрозділу MMC Гай Карпентер обговорили загальні умови на ринку перестрахування, а також досвід поновлення договорів перестрахування з 1 квітня.

"Умови на ринку перестрахування залишаються стабільними, з підвищеним клієнтським попитом та адекватною ємністю", – сказав Дойл. "У квітневому періоді поновлення ставок перестрахування каско в США були незмінними, з деяким зниженням для рахунків без збитків. Ставки за договорами зі збитками в середньому зросли в діапазоні від 10 до 20%".

Надаючи трохи більше інформації про продовження договорів оренди з 1 квітня, пані Клісура зазначила, що ринкові умови, які були станом на 1 січня, продовжують залишатися незмінними.

"Ринкові умови стабільні, але ми, безумовно, спостерігаємо підвищений попит клієнтів на придбання додаткового ліміту нерухомості, особливо у верхній частині програм. Це було дуже помітно протягом першого кварталу, на рівні 1/1, протягом усього кварталу, і, безумовно, ця тенденція продовжилася 1 квітня", – сказав він.

"Апетит перестраховиків до майнового страхування збільшився, спостерігається приплив капіталу та потужностей, конкуренція у верхньому сегменті програм, це добре як для покупців, так і для продавців на ринку", – додав пан Клісура.

Коментуючи стан ринку нерухомості в США на 1 квітня, Клісура повторив, що пропозиція була високою, а ринок загалом залишався стабільним або поступово знижувався для клієнтів, які не зазнали втрат від кат.

"Для клієнтів, які зазнали збитків, ставки зросли на 10-20%. Але майте на увазі, що ми даємо вам цифри з поправкою на ризик, але якщо врахувати інфляцію, зростання ризиків, зростання вартості, то премії за цими програмами все одно зростають з року в рік. Це продовжує бути попутним вітром для Guy Carpenter на ринку. І, як я вже казав, існує велика конкуренція у страхуванні котів", – сказав Клісура.

1 квітня – це основний період оновлення для японського котячого бізнесу, і Клісура пояснив, що це дуже впорядкований ринок з достатньою ємністю, додавши, що на багато котячих програм є перепідписані клієнти.

"Ми не спостерігали жодних структурних змін. Точки прикріплення залишилися там, де вони були рік тому. І знову ж таки, це був ринок, який знизився в середньому на 5% з точки зору рейтингу, і ми не спостерігали жодного впливу січневого землетрусу в Японії на ставки. Загалом, на 1 квітня в Японії ринок був дуже впорядкованим", – сказав він.

Забігаючи наперед, Дойл сказав: "Перші ознаки поновлення договорів перестрахування ризиків котів у Флориді з 1 червня вказують на покращення ринкових умов для цедентів; збільшення апетиту до зростання перестрахування повинно бути достатнім для задоволення більшого попиту".

Цікаво, що Дойл також прокоментував той факт, що страховики і перестраховики залишаються обережними щодо зростання вартості ризикового середовища.

"І хоча стабілізація ринку в цілому краще для наших клієнтів, я не очікую, що ця відносна стабільність зміниться найближчим часом, враховуючи деякі проблеми, пов'язані зі зростанням вартості ризиків, з якими сьогодні стикається страхове співтовариство", – сказав він.

Marsh McLennan оголосила дуже солідні результати за перший квартал 2024 року: дохід компанії зріс на 9% до $6,5 млрд, що було підтримано 7% зростанням доходу Guy Carpenter.

Источник:  Reinsurance News
URL статьи:  https://www.reinsurancene.ws/reinsurance-market-stable-as-signs-point-to-better-conditions-for-cedents-at-june-1-doyle-mmc/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес