На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

Індія надала дозвіл на морське страхування для російських компаній

Версия для печати Версия для печати
25.04.2024 

Індія надала дозвіл на морське страхування чотирьом російським фірмам, що додало імпульсу зусиллям Москви уникати використання західних постачальників послуг.

Російські компанії "ВСК Страхування", "Согаз Страхування" та "Альфастрахування" отримали дозвіл на надання послуг морського страхування до 20 лютого 2025 року, повідомляється на сайті Головного управління судноплавства. Термін дії дозволу московської страхової компанії "Інгросстрах" продовжено до березня 2029 року.

За словами трьох обізнаних осіб, які попросили не називати їхніх імен, оскільки вони не уповноважені спілкуватися зі ЗМІ, страховий захист від усіх чотирьох постачальників забезпечується державною Російською національною перестрахувальною компанією (РНПК).

Росія використовує західних страховиків для страхування танкерного флоту, що експортує нафту до Індії. Однак обмеження ціни в 60 доларів за барель, встановлене країнами "Великої сімки" та їхніми партнерами в Європейському Союзі для поставок нафти, які використовують послуги, що базуються в їхніх країнах, дало їм важелі впливу на російські нафтові потоки.

Використання власних страхових послуг допоможе зменшити залежність від Москви та забезпечити дотримання вимог індійськими покупцями.

Згідно з даними про морські перевезення, зібраними агентством Bloomberg, менше чверті російських вантажів у березні в усіх напрямках були застраховані членами Міжнародної групи P&I клубів, що базується в Лондоні. Дванадцять P&I клубів, що входять до цієї групи, разом забезпечують покриття морської відповідальності приблизно для 90% світових морських вантажів.

Москва є найбільшим постачальником сирої нафти до Індії. Згідно з даними відстеження суден, зібраними агентством Bloomberg, імпорт нафти з Росії в квітні склав близько 1,72 мільйона барелів на день, що є найвищим показником з липня.

Источник:  Bloomberg
URL статьи:  https://www.bloomberg.com/news/articles/2024-04-25/india-grants-marine-insurance-approval-for-russian-firms

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес