На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

Страхування воєнних ризиків недоступне для МСБ

Версия для печати Версия для печати
16.05.2024 

Про це повідомили банкіри під час круглого столу "Ситуація на ринку МСБ: виклики воєнного часу", проведеного "Фінансовим клубом".

"Страхові продукти, які пропонують страхові компанії, не зовсім покривають потреби кредиторів. Де це потрібно найбільше, вони не страхують, а де можуть страхувати, то це достатньо дорого для позичальника. Тому в нашому банку не використовується цей інструмент", — заявила керівниця управління розробки інструментів для бізнесу Кредобанку Наталя Згоба.

Альтернативою страхування стали ризик-шерінгові програми. "Як приклад, Єврокомісія спільно з польським держбанком реалізувала програму покриття 90% ризику кредитування на прифронтових територіях України. І ми фінансуємо клієнтів в цих регіонах під цю гарантію", — каже Наталя Згоба.

"Ми очікуємо залучення інструментів здешевлення кредитів, програм ризик-шерінгу, щоб більш лояльно дивитися на клієнтів на прифронтових територіях", – очікує в.о. директора малого та середнього бізнесу Сенс Банку Яна Шумунова.

Страхування воєнних ризиків залишається дорогим. "Воно здорожчує кредит до 4%. Не всі страхові компанії погоджуються навіть на регулярне страхування, особливо в прифронтових зонах. Ощадбанк фінансує і в Херсоні, і Миколаєві, Дніпрі, Запоріжжі, Харкові. А компанії, які зверталися з пропозицією страхування від воєнних ризиків, не заходять в певні регіони, наприклад, в Чернігові вони ще готові страхувати, а в Харкові – ні", – розповіла в.о. директора департаменту ММСБ Ощадбанку Юлія Жуланова.

І це є парадоксом. "Страхові компанії не страхують в найбільш ризикованих зонах, попри те, що банки, особливо державні, продовжують фінансування в прифронтових зонах. Навіть не всі МФО готові давати ризик-шерінг для клієнтів, які фінансуються в близьких до фронту регіонах. Ми, як банк, використовуємо інструмент державної гарантії для наближених до фронту регіонів. А в тих регіонах, які подалі, ми використовуємо міжнародні інструменти ризик-шерінгу", — пояснила Юлія Жуланова.

Джерело:  Фінансовий клуб
URL статті:  https://finclub.net/ua/news/strakhuvannia-voiennykh-ryzykiv-nedostupne-dlia-msb.html

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес