На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

Австрія створила страховий фонд у €500 млн для підтримки експорту в Україну

Версия для печати Версия для печати
16.05.2024 

Австрія створила спеціальний фонд у розмірі 500 мільйонів євро для підтримки експорту та інвестицій в Україну на тлі російського вторгнення.

Згідно із законом про бюджет на 2024 рік, Мінфін країни та розрахункове агентство Oesterreichischekontrollebank AG (OeKB) створили умови для захисту австрійських компаній, які ведуть бізнес в Україні, що інакше було б неможливо через особливу ризиковану ситуацію.

Передбачається надання 500 млн євро протягом 5 років для страхування експортних та інвестиційних проєктів в Україні. На новий бізнес виділятиметься близько 100 млн євро щороку.

В той же час, у Відні вважають, що залучаючи кошти міжнародних фінансових організацій, можна навіть отримати фонд, розміром до 1 мільярда євро.

"Ми активно робимо внесок у відбудову України. Українське населення та економіка виграють від нашої підтримки експорту", — наголосив міністр фінансів Магнус Бруннер.

У рамках існуючого та перевіреного процесу Міністерство фінансів країни уже сприяє експортним операціям на суму 3-5 мільйонів євро в Україні з терміном оплати до 3 років через OeKB. Проте, через особливу ситуацію ризику операції проєкти, що виходять за рамки цього, не можуть бути реалізовані як частина звичайного процесу просування експорту.

Джерело:  DELO
URL статті:  https://delo.ua/economy/avstriya-vidilyaje-eur500-mln-na-straxovii-fond-dlya-pidtrimki-eksportu-v-ukrayinu-432378/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес