На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

Lloyd's оновив формулювання кібервійни

Версия для печати Версия для печати
17.05.2024 

Нещодавно Ллойдс Лондон випустив оновлений Ринковий бюлетень, щоб запропонувати чіткіші рекомендації щодо формулювань про кібервійну, щоб запобігти суперечкам щодо страхового покриття.

У серпні 2022 року Lloyd's випустив Ринковий бюлетень Y5381, в якому виклав вимоги до винятків в окремих полісах страхування від кібератак. Це було зроблено для того, щоб допомогти ринку Lloyd's краще управляти системним ризиком, пов'язаним з кібератаками, що підтримуються державою.

В рамках цієї ініціативи Lloyd's заявив: "Тому ми вимагаємо, щоб усі окремі поліси протидії кібератакам, які підпадають під коди ризиків CY і CZ, включали, якщо це не погоджено з Lloyd's, відповідний пункт, який виключає відповідальність за збитки, що виникають внаслідок будь-якої кібератаки, що підтримується державою".

Нещодавно Lloyd's оголосив: "Для того, щоб Lloyd's продовжував відстежувати ризики, пов'язані з різними типами застережень, керуючі агенти повинні продовжувати заповнювати атестацію щодо прийняття застережень".

Однак, починаючи зі звітності за 2 квартал 2024 року, ці атестації будуть вимагатися лише двічі на рік, перший раз – 31 січня 2025 року.

Синдикати, що пропонують перестрахування кібер-договорів, також повинні будуть пройти цю атестацію з 31 січня 2025 року. Lloyd's співпрацюватиме з ринком та LMA, щоб забезпечити відповідність шаблону атестації бізнесу договірного перестрахування.

Крім того, ці оновлення вводять положення про покриття, які виходять за рамки стандартного апетиту до ризику Ллойда. Для полісів, що починають діяти з 1 січня 2025 року, синдикати, які бажають покривати кібератаки в сценаріях звичайної війни, повинні робити це прямо, можливо, за допомогою окремого продукту.

Починаючи з 1 квітня 2024 року, лише синдикати, схвалені як "Просунуті", можуть використовувати застереження типу 4, обмежуючись бізнесом з поновлення та підпорядковуючись загальним лімітам сукупного ліміту. Крім того, з 1 січня 2025 року синдикатам Ллойда буде заборонено використовувати застереження типу 4 як для нових, так і для пролонгації полісів.

Lloyd's також оновив нагляд за ризиками кіберперестрахування, підпорядкувавши синдикати тим самим вимогам, що й страховий бізнес. Однак, враховуючи пізнішу дату впровадження перестрахування, Lloyd's надасть дещо довший період для бізнесу, що включає застереження типу 4 або 7.

Джерело:  Reinsurance News
URL статті:  https://www.reinsurancene.ws/lloyds-updates-cyber-war-wordings/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес