На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

Країни почали уніфікувати ESG-розкриття відповідно до стандартів Фонду МСФЗ

Версия для печати Версия для печати
28.05.2024 

Понад 20 країн оголосили за останній рік про готовність використовувати розроблені під егідою Фонду МСФЗ міжнародні стандарти ESG-розкриття або привести у повну відповідність до них національні вимоги.

На юрисдикції, які підтримали нові стандарти, припадає майже 55% світового ВВП, понад 40% капіталізації світових фондових ринків, більш ніж половина загальносвітових викидів парникових газів, повідомила у вівторок створена під егідою Фонду МСФЗ Рада з міжнародних стандартів звітності у сфері сталого розвитку (ISSB).

ЄС має намір інкорпорувати стандарт ISSB в європейські вимоги "максимально можливою мірою". У Китаї опубліковано цього тижня проект національних стандартів звітності, які беруть за основу підходи ISSB. Процес їх впровадження запущено також у Великій Британії, Австралії, Японії, Бразилії, Нігерії, Сінгапурі, Канаді та інших країнах.

ISSB опублікував у вівторок спеціальне керівництво, яке покликане допомогти країнам впроваджувати на національному рівні розроблені організацією вимоги. У документі описано різні сценарії та етапи впровадження стандартів: від ухвалення політичного рішення, розроблення дорожньої карти та визначення сфери їхнього застосування до кроків з ухвалення на національному рівні конкретних нормативних актів.

Міжнародна організація комісій з цінних паперів (IOSCO) раніше офіційно закликала всіх національних регуляторів вивчити можливість включення в нормативні акти стандартів ISSB.

Крім впровадження в національні нормативні вимоги, стандарти починають використовувати також корпорації в різних країнах.

ISSB підписав угоду з Глобальною ініціативою зі звітності (GRI), щоб забезпечити сумісність двох стандартів розкриття та знизити складнощі для компаній під час публікації звітності. GRI – це найбільш популярний стандарт розкриття нефінансової інформації.

У червні 2023 року ISSB офіційно опублікував "Загальний стандарт розкриття інформації, пов'язаної зі сталим розвитком" (S1) і "Розкриття інформації, пов'язаної з кліматом" (S2). Вони набули чинності з 2024 року, але їхні норми вводитимуться поетапно. Спочатку компаніям достатньо буде розкрити інформацію про кліматичні ризики, починаючи з 2025 року суб'єкти бізнесу мають перейти до публікації повних даних.

Стандарти ISSB покликані забезпечити єдині глобальні підходи до розкриття якісної, порівнянної нефінансової інформації та акцентують увагу на її наданні інвесторам (стандарти GRI та ЄС орієнтовані на ширше коло споживачів, включно з громадськістю).

Джерело:  Інтерфакс-Україна

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес