На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

Останні тенденції на ринку податкового страхування

Версия для печати Версия для печати
28.05.2024 

Зростання використання податкового страхування в останні роки прискорилося у 2024 році. Визнання податкового страхування як ефективного інструменту зниження податкових ризиків при угодах M&A, рефінансуванні, реструктуризації та інших ситуаціях сприяло значному зростанню попиту на цей продукт.

У 2024 році зростання використання податкового страхування в основному зумовлене п'ятьма ключовими факторами:

Знижена вартість страхування

Лондонський ринок податкового страхування, який підтримує розміщення податкового страхування по всьому світу, виріс до більш ніж 20 страховиків, які беруть активну участь у розміщеннях, часто встановлюючи страхові ліміти, що перевищують 50 мільйонів доларів США. Збільшення кількості учасників ринку створило конкурентне середовище між страховиками і, як наслідок, значно знизило вартість страхування. Історично податкове страхування зазвичай коштувало від 3% до 8% від страхового ліміту. Однак зараз розміщення коштів зазвичай забезпечується за 1-2% від страхового ліміту, а іноді й нижче. Отже, податкове страхування стало більш економічно вигідною стратегією для зменшення податкових ризиків, спрощення транзакцій та забезпечення прибутковості інвестиційної діяльності.

Розширення апетиту до ризиків у податковому страхуванні

Останніми роками податкові страховики активно наймають досвідчених і обізнаних податкових фахівців для оцінки та андеррайтингу податкових ризиків. Як результат, страховики стали більш впевнено брати на страхування ширший спектр складних податкових ризиків у різних юрисдикціях (наприклад, у Південній Америці, Африці та Південній Європі). Сюди входять ризики, що вже перебувають на стадії аудиту або судового розгляду, які раніше не підлягали страхуванню. Зростання апетиту до податкових ризиків розширило коло застрахованих податкових ризиків, стимулюючи значний розвиток ринку податкового страхування.

Зростання кількості процесів страхування, ініційованих продавцями

Продавці включають податкове страхування як проактивний захід, що дозволяє завчасно вирішити податкові проблеми, які зазвичай виявляють учасники торгів під час комплексної перевірки покупця. Цей підхід –краща альтернатива ескроу або відшкодуванню –надає страховикам більше часу для оцінки ризиків і дає чіткіше уявлення про податкові ризики завдяки використанню інформації з боку продавця. Ця стратегія долає розрив між протилежними підходами до розподілу ризиків продавців і покупців, обгороджуючи проблему, що приносить користь обом сторонам.

Використання податкового страхування поза межами угоди M&A

Використання страхування податкових зобов'язань значно зросло у сценаріях, не пов'язаних зі злиттями та поглинаннями, таких як реструктуризація груп, рефінансування, вивільнення балансових резервів, програми заохочення та зменшення потенційних ризиків, пов'язаних з ПДВ та податком з продажу. Використання податкового страхування окремо від процесів злиття та поглинання може дозволити організаціям досягти своїх стратегічних бізнес-цілей. Це може включати зменшення потенційних податкових ризиків і забезпечення впевненості в тому, що не буде несподіваних фінансових невдач, які можуть знизити акціонерну вартість, зберігаючи при цьому цілісність балансу та ліквідність.

Збільшення кількості податкових розслідувань та перевірок

У всьому світі уряди стикаються зі значним бюджетним дефіцитом після пандемії COVID-19, і податкові органи вирішують цю проблему, стаючи більш агресивними та наполегливими у своєму підході до оподаткування. Як наслідок, платники податків, які вже вважають, що вони мають відповідні податкові стратегії, все частіше звертаються до податкового страхування для ефективного зменшення своїх податкових ризиків.

За останні роки продукт податкового страхування значно еволюціонував і став цінним інструментом управління податковими ризиками. Теми та ризики, які зумовили зростання попиту на податкове страхування у 2024 році, можуть не зменшитися і залишатися такими ж актуальними у 2025 році. Фірмам прямих інвестицій було б розумно розглянути можливість податкового страхування для ефективного управління ризиками в різних ситуаціях і сценаріях.

Джерело:  Marsh
URL статті:  https://www.marsh.com/en/services/private-equity-mergers-acquisitions/insights/market-update-recent-trends-in-the-tax-insurance-market.html

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес