На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

Комісійні від страхових брокерських послуг зросли до $168 млрд.

Версия для печати Версия для печати
04.06.2024 

За даними Insuramore, обсяг світового ринку страхових брокерських послуг з точки зору зароблених зборів і комісій у 2023 році становив близько 168 млрд доларів США у порівнянні з 151 млрд доларів США у 2022 році в постійній валюті, що еквівалентно темпам зростання близько 11,3% без поправки на інфляцію, але ближче до 4,4% з поправкою на інфляцію.

  • Загальний дохід від страхових брокерських послуг у світі у 2023 році склав близько 168 млрд доларів США
  • Ринок, схоже, ще більше консолідувався протягом 2023 року, і ця тенденція, ймовірно, продовжиться протягом 2024 року
  • Близько половини з 300 найбільших світових брокерських груп мають штаб-квартири в США, і понад 80% з них є приватними

За оцінками, ринок страхових брокерських послуг розподілився між приблизно 76,6 млрд. доларів США за рахунок комерційних роздрібних брокерських послуг у сфері страхування життя та здоров'я, 16,5 млрд. доларів США –за рахунок приватних роздрібних брокерських послуг у сфері страхування життя та здоров'я, 54,5 млрд. доларів США –за рахунок брокерських послуг у сфері перестрахування та 13 млрд. доларів США –за рахунок брокерських послуг у сфері оптової торгівлі.

Зауважимо, що ці дані не включають MGA / MGU та пов'язану з ними агентурну діяльність серед інших елементів.

Кожен із сегментів продемонстрував двозначні темпи зростання протягом року, за винятком пенсійного забезпечення працівників та роздрібного брокерського обслуговування зі страхування життя і здоров'я. Більше того, без поправки на інфляцію 15 найбільших брокерських груп разом досягли ще вищих темпів зростання –12,3%, хоча це було частково зумовлено активністю у сфері злиттів і поглинань.

За вартістю сукупного доходу від брокерських послуг у світі Marsh McLennan посіла перше місце серед брокерських груп у 2023 році, а за нею в порядку спадання йшли Aon, Gallagher, WTW і HUB.

Серед 300 найбільших груп США є штаб-квартирою 140 (46,7%) з них; за США за цим показником йдуть Франція, Великобританія, Канада і Китай, які є країнами базування відповідно 26, 26, 16 і 15 з 300 найбільших груп, а на решту 77 груп в аналізі припадає решта світу.

Переважна більшість (244, або 81,3%) є приватною власністю, що включає в себе сімейну власність, власність працівників або приватний капітал, або їх поєднання.

Забігаючи наперед, можна сказати, що у 2024 році буде доречно подивитися, чи призведе безперервний потік злиттів та поглинань до подальшої консолідації світового ринку; варто зазначити, що вісім з 300 найбільших груп перебували в процесі поглинання протягом першого півріччя.

Автор:  Nataly Kramer
Джерело:  Beinsure
URL статті:  https://beinsure.com/news/insurance-broking-fees-commissions/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес