На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

AM Best покращив прогноз розвитку світової перестрахувальної галузі до позитивного

Версия для печати Версия для печати
09.06.2024 

Рейтингове агентство AM Best переглянуло прогноз розвитку світової перестрахувальної галузі зі стабільного на позитивний, посилаючись на очікування високої маржі прибутку перестраховиків і заявляючи, що очікує збереження андеррайтингової дисципліни.

Це перший раз за кілька років, коли прогноз AM Best для світового ринку перестрахування є позитивним.

Вперше рейтингове агентство негативно оцінило сектор перестрахування в серпні 2014 року, коли всі основні агентства зайняли таку ж позицію в розпал м'якого ринку.

У грудні 2018 року AM Best переглянуло свій прогноз по глобальному перестрахуванню на "стабільний", посилаючись на більш стабільне ціноутворення на той час, той факт, що альтернативний капітал дотримувався дисципліни в ціноутворенні, в той час як надлишковий капітал підтримував перестрахувальний бізнес після великих збитків у попередні два роки.

Перейдемо до нещодавнього важкого ринкового періоду, коли прогноз залишався стабільним до цього часу, і AM Best стає все більш впевненим у подальших перспективах перестраховиків, здається.

Окрім прибутковості, AM Best також підкреслює нову реальність на ринку, яка полягає в тому, що умови є набагато сприятливішими для постачальників перестрахового капіталу.

І це незважаючи на те, що нещодавнє підвищення ставок сповільнилося, оскільки AM Best зазначає, що "андеррайтингова дисципліна підтримується, а маржа прибутку залишається достатньо здоровою, щоб поглинути більший рівень збитковості, ніж нещодавно спостерігався".

Карлос Вонг-Фупуй, старший директор AM Best, пояснив новий позитивний прогноз розвитку сектору наступним чином: "Попит на покриття залишається високим через збільшення збитків від стихійних лих та загальну економічну невизначеність.

"Ми також врахували очікування повільнішого зниження процентних ставок, ніж передбачалося спочатку, що, ймовірно, підтримає високі доходи в короткостроковій перспективі".

Маржа перестрахувального андеррайтингу покращилася і стабілізувалася, відзначає рейтингове агентство, завдяки зусиллям, спрямованим на переоцінку контрактів і встановлення більш жорстких умов у вигляді більш цілеспрямованого покриття названих ризиків, зниження апетиту до агрегованого покриття, відходу від пропорційного покриття ексцедента збитковості і різкого збільшення точок приєднання.

Рейтингове агентство також відзначило, що великі перестрахувальники зростають, розширюючи свої перестрахувальні портфелі завдяки поєднанню більш високих перестрахувальних ставок, переходу до якості та підвищеного попиту з боку цедентів.

Незважаючи на те, що на коефіцієнти збитковості вплинули великі події в першому кварталі 2024 року, в тому числі зіткнення судна з мостом Френсіса Скотта в Балтіморі, що призвело до його обвалення, AM Best зазначає, що андеррайтингова маржа перестраховиків та річна рентабельність власного капіталу залишаються високими.

Посилюючи думку AM Best про сектор перестрахування, рейтингове агентство зазначає, що досі "не очікується появи нових гравців, які б порушили поточну ринкову дисципліну", додавши, що, на його думку, "консолідація і перехід до якості є більш вірогідними".

"AM Best вважає, що виняткова прибутковість капіталу, яка спостерігалася в 2023 році, навряд чи повториться на такому високому рівні, але очікує, що перестраховики зосередяться на андеррайтинговій дисципліні в найближчій перспективі", – підсумував Вонг-Фупуй.

Джерело:  Reinsurance News
URL статті:  https://www.reinsurancene.ws/am-best-revises-global-reinsurance-industry-outlook-positive/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес