На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

MIGA та KUKE налагоджують співпрацю у сфері перестрахування з метою сприяння українській торгівлі та інвестиціям

Версия для печати Версия для печати
13.06.2024 

MIGA Групи Світового банку підписало меморандум про взаєморозуміння з KUKE, спрямований на сприяння торгівлі та іноземним інвестиціям польських компаній в Україні та інших країнах.

Підписана під час Конференції з відновлення України 2024, угода встановлює рамки для спільних проектів, включаючи страхування, паралельне страхування та перестрахування.

Цей крок підкреслює прихильність Польщі до відновлення України та відповідає стратегії MIGA щодо партнерства зі страховиками державного сектору через брак страхування військових ризиків на приватному ринку.

Ця співпраця £рунтується на результатах Конференції з відновлення України 2023 року в Лондоні, на якій DFC та MIGA домовилися про співпрацю у страхуванні проектів в Україні. Відтоді DFC та MIGA спільно застрахували виробничий проєкт в Україні на суму близько 25 мільйонів доларів США від політичних ризиків, включно з військовими ризиками, терміном на 15 років.

Хіроші Матано, виконавчий віце-президент MIGA, заявив: "У цей час величезних труднощів, спричинених вторгненням Росії в Україну, ми залишаємося відданими розширенню нашої підтримки українському уряду та приватному сектору".

Матано додав: "Наші страхові та перестрахувальні продукти відіграли життєво важливу роль у підтримці стійкості української економіки під час війни, що триває, та підтримці таких необхідних іноземних інвестицій".

Катажина Ковальська, віце-президент та операційний директор KUKE, зазначила: "Поєднання наших можливостей посилить захист від політичних та військових ризиків не лише для польських компаній, але й для тих, хто використовує Польщу як хаб для заснування або розширення свого бізнесу в Україні".

MIGA також вивчає можливості перестрахування українських проектів з іншими європейськими експортно-кредитними агентствами. Агентство співпрацює з українським урядом, партнерами з розвитку та міжнародним інвестиційним співтовариством, пропонуючи зниження ризиків та розуміння ринку.

Водночас, нещодавно Aon розпочала співпрацю з американською компанією DFC над новою програмою страхування на суму 350 мільйонів доларів США, покликаною прискорити нові капітальні інвестиції та економічне відновлення в Україні.

Джерело:  Reinsurance News
URL статті:  https://www.reinsurancene.ws/miga-kuke-forge-re-insurance-collaboration-to-bolster-ukrainian-trade-investment/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес