На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

Страховики надають пріоритет автоматизації та обробці збитків

Версия для печати Версия для печати
17.06.2024 

Нещодавнє опитування, проведене RDT серед технологічних команд страхових компаній та MGA, підкреслює, що страховики надають пріоритет автоматизації, при цьому обробка страхових виплат залишається в центрі уваги, оскільки 81% респондентів визначили її як найбільш важливу сферу. Далі йдуть адміністрування полісів (66%) та виявлення шахрайства (53%).

Зростання витрат, пов'язаних з виплатами страхових відшкодувань, спонукало до значних дій: переважна більшість респондентів (94%) вважають, що подальша автоматизація процесу виплати страхових відшкодувань була б корисною для управління зростаючими витратами.

Респонденти опитування виділили кілька ключових переваг автоматизації: підвищення ефективності (70%), збільшення продуктивності (52%) та оптимізація процесів (52%).

Страховики та MGA висловили значну стурбованість щодо точності та зменшення кількості помилок.

40% респондентів вважають, що наявність "людини в циклі" має вирішальне значення для автоматизованих робочих процесів, наголошуючи на необхідності контролю з боку людини. Лише 15% вважають цей аспект неважливим.

Страховики критикують поточні зусилля з розвитку платформ. Помітні 85% вважають, що деякі сфери ринку поспішили з автоматизацією без ефективного, покрокового плану вдосконалення.

Відповідаючи на запитання про технологічну підтримку, 76% респондентів зазначили, що для бізнесу критично важливо або дуже важливо звертатися за підтримкою лише до постачальників технологій, які спеціалізуються на страховому секторі та володіють відповідними операційними знаннями для ефективного впровадження.

Автоматизація, безсумнівно, трансформує страховий ландшафт, але вкрай важливо, щоб страховики та MGA дотримувалися добре продуманої і водночас гнучкої стратегії.

"Результати нашого опитування чітко показують, що, незважаючи на значні переваги, які можна отримати від автоматизації, виважений підхід з використанням гнучких технологій у поєднанні з належним контролем має важливе значення для уникнення пасток поспішного впровадження", – заявив Джо О'Коннор.

Людина в циклі – це не просто запобіжник, це життєво важливий компонент, який у багатьох випадках забезпечує цілісність і точність автоматизованих систем.

Така інтеграція є не просто теоретичним ідеалом, а практичною необхідністю, яка досягається за допомогою правильної технології.

"У RDT ми співпрацюємо зі страховиками для розробки індивідуальних, ефективних рішень з автоматизації, які відповідають їхнім конкретним потребам і проблемам, гармонійно поєднуючи передові технології з необхідним людським контролем. Таким чином, ми допомагаємо нашим клієнтам досягти оптимального балансу між автоматизацією та людським фактором, забезпечуючи ефективність та надійність їхньої діяльності", – говорить Джо О'Коннор.

Автор:  Peter Sonner
Джерело:  Beinsure
URL статті:  https://beinsure.com/news/insurers-automation-claims-processing/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес