На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

Страховики P&C стикаються з кількома ключовими ризиками та тенденціями

Версия для печати Версия для печати
18.06.2024 

За даними S&P, зі зростанням страхових збитків від катастроф потенційно зростають ставки і знижується рівень захисту власників житла.

Застраховані збитки від катастроф у США за останні сім років становили в середньому понад $40 млрд на рік, порівняно з $22 млрд на рік у 2010-2015 роках.

Таке зростання пов'язане, головним чином, з почастішанням ураганів, лісових пожеж і сильних штормів. Як наслідок, страховики підвищили тарифи та скоригували практику андеррайтингу, щоб обмежити вплив цих подій, що потенційно може призвести до підвищення страхових премій та зменшення страхового покриття для власників житла.

Немає сумнівів, що перший квартал для страхової галузі США буде дорогим. Страхова галузь намагається адаптуватися до нових умов, коли збитки, спричинені зміною клімату, регулярно перевищують 100 мільярдів доларів на рік.

За даними Munich Re, у 2022 році страхові збитки від стихійних лих сягнули близько $120 млрд, більша частина з яких була пов'язана з погодними умовами.

Страховики P&C стикаються з кількома ключовими ризиками

Екстремальна волатильність погодних умов залишається дуже високим ризиком без очікуваних змін.

Регуляторні перешкоди, що впливають на адекватність ставок страховиків особистого страхування, залишаються високими, але покращуються. Вищі процентні ставки на довші строки становлять помірний ризик з перспективою покращення.

Посилення кібератак становить високий ризик без очікуваних змін. Постійний інфляційний тиск створює невизначеність щодо резервів і робить виплати дорожчими.

Прискорена технологічна трансформація вимагає нових регуляторних та страхових підходів. Ринок жорсткого перестрахування, що впливає на передачу ризиків первинними страховиками, вдосконалюється.

Геополітична напруженість та виклики на ринку комерційної нерухомості залишаються ризиками від помірного до підвищеного рівня.

Зростання інвестицій у приватний кредит та неліквідні активи призводять до проблем з ліквідністю

Ці фактори створюють складну ситуацію для страховиків майнового страхування та страхування від нещасних випадків, що вимагає постійних коригувань.

За останні 18 місяців перестраховики скоротили покриття нижчих рівнів захисту від природних катастроф. Первинні страховики тепер беруть на себе більше ризиків і платять більше за покриття, особливо в особистих видах страхування, схильних до майнових ризиків.

Цей відкат посилює негативний прогноз для світового сектору страхування життя та здоров'я зі слабшими балансами та погіршенням андеррайтингової маржі в особистому страхуванні.

Незважаючи на ці виклики, страховики цивільної відповідальності можуть коригувати свої стратегії, оскільки більшість полісів страхування майна поновлюються щорічно.

Хоча регулювання та географічна концентрація можуть сповільнити це коригування, очікується, що сектор збереже високу кредитну якість із середнім рейтингом "А+".

Страховики, ймовірно, підвищуватимуть тарифи на поліси для власників житла та зменшуватимуть покриття в районах, схильних до природних катастроф, особливо там, де регуляторні обмеження не дозволяють підвищувати тарифи.

145 груп страховиків мали валові прямі премії, підписані в цій категорії, на суму понад 1 млрд. дол.

Зростання відбувається завдяки кільком факторам, включаючи динамічний ринок комерційних спеціальних видів страхування (особливо в Північній Америці), зростання премій, спричинене збільшенням частоти суворих погодних явищ (наприклад, страхування сільськогосподарських підприємств) і, звичайно, інфляцію.

Автор:  Nataly Kramer
Джерело:  Beinsure
URL статті:  https://beinsure.com/news/pc-insurers-face-several-key-risks/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес