На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

Напади хуситів на кораблі в Червоному морі призводять до різкого зростання витрат судноплавних компаній

Версия для печати Версия для печати
18.06.2024 

Напади хуситів на цивільні танкери в Червоному морі та Аденській затоці призвели до збільшення витрат судноплавних компаній через вищі страхові премії та додаткові витрати, що серйозно вплинуло на міжнародну морську торгівлю в регіоні.

Через атаки хуситів на цивільні танкери в Червоному морі зростають витрати судноплавних компаній. Про це йдеться у доповіді Розвідувального управління Міністерства оборони США, пише УНН з посиланням на Голос Америки.

Деталі

У доповіді повідомляється, що напади хуситів на судна в Червоному морі та Аденській затоці торкнулися щонайменше 29 компаній із 65 країн, що призвело до збільшення їхніх витрат. Компаніям доводиться оплачувати підвищені страхові премії і нести додаткові витрати на персонал через постійні атаки єменських хуситів на міжнародне судноплавство.

Станом на середину лютого страхові премії за транзит Червоним морем зросли до 0,7-1,0% від загальної вартості судна, хоча до грудня 2023 року вони не перевищували 0,1%

– ідеться в доповіді управління.

У доповіді також наголошується, що компанії, які продовжують здійснювати транзит через цей регіон, стикаються зі збільшеними витратами на додаткове страхування "військових ризиків" і виплати членам екіпажу.

Унаслідок цього, за оцінками управління, контейнерні перевезення через Червоне море, на які зазвичай припадало до 15% всієї міжнародної морської торгівлі, скоротилися на 90% з грудня 2023 року до середини лютого 2024 року.

Судноплавні компанії, які прагнуть уникнути Червоного моря, також відзначають зростання витрат: плавання навколо Африки обходиться дорожче приблизно на 1 мільйон доларів.

Джерело:  УНН
URL статті:  https://unn.ua/news/napady-khusytiv-na-korabli-v-chervonomu-mori-pryzvodiat-do-rizkoho-zrostannia-vytrat-sudnoplavnykh-kompanii

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес