На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

Як війна впливає на аграрну галузь та її експорт

Версия для печати Версия для печати
18.06.2024 

Через повномасштабне вторгнення РФ в Україну аграрії в перший рік зазнавали величезних збитків через окупацію територій, на яких розташовані посіви та урожай. Наразі Росія активно краде зерно та обстрілює території, на яких працює агросектор, тому це питання залишається досить вагомим.

"Збереження посівів, врожаю, техніки від обстрілів, дотримання строків по контрактах залежать не тільки від сталих загальних умов, а й від проведення воєнних дій в Україні",– сказав Святослав Святюк, керуючий партнер АО "Стеллар Партнерс" в ефірі 24 каналу.

Вихід один – страхування збитків. В нашій країні працює як приватне, так ідержавне страхування. В Україні діє Закон України "Про особливості страхування сільськогосподарської продукції з державною підтримкою", який регулює питання, хто може скористатися державним страхуванням. Зокрема, це суб’єкти господарювання, які ведуть свій бізнес в Україні, за виключенням ТОТ.

"Особливістю державного страхування аграрних ризиків є їх можливе покриття за рахунок коштів з державного бюджету. Державні страхові програми, в порівнянні з приватними, мають більш жорсткі умови та поширюються на визначені законом страхові випадки", – пояснив Святюк.

Натомість у приватного страхування, умови договору є "вільними". Сторони на власний розсуд можуть погодити умови страхування, які прописують в угодах.

Автор:  Вікторія Хаджирадєва
Джерело:  КОРРЕСПОНДЕНТ.net
URL статті:  https://ua.korrespondent.net/articles/4695201-yakym-bude-vrozhai-tsoho-roku-ta-yaki-v-ukrainy-plany-schodo-eksportu

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес