На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

Суд розглянув позов до страховиків на 2,5 млрд євро від лізингодавців літаків, які конфіскувала рф

Версия для печати Версия для печати
24.06.2024 

Суд Дубліна розглянув позов найбільших лізингодавців літаків до страховиків щодо страхових виплат на суму 2,5 млрд євро, пов'язаних із літаками, які росія незаконно утримує на російській території.

Орендодавці пред'являють позови десяткам страховиків через збитки у розмірі $8 млрд після того, як понад 400 літакам не дозволили залишити росію після того як західні санкції змусили припинити їхню оренду.

Другий і третій за величиною лізингодавці, SMBC та Avolon, а також BOC Aviation, CDB Aviation, Nordic Aviation Capital та Carlyle Aviation Partners, висувають свої претензії в Ірландії, де понад 60% орендованих літаків перебувають у власності чи управлінні.

Lloyd`s, Chubb і Fidelis входять до числа страховиків, які відмовляють у виплаті страхового відшкодування, причому деякі стверджують, що фізичної втрати літаків ще не було або що літаки все ще перебувають у процесі повернення у володіння. Інші стверджують, що лізингодавці добровільно розірвали договори оренди або західні санкції не дозволяють страховикам забезпечити страхове покриття.

Різноманітність аргументів, що висуваються юристами, у тому числі питання про те, чи стосується це питання лише більш вузького покриття "військових ризиків" або також ширшої страховки "від усіх ризиків", "вводить в оману і спантеличує", заявив суду старший адвокат Пол Галлахер у вступній заяві у справі від імені чотирьох лізингодавців. Страхувальники не можуть домовитися про значення своїх власних полісів. Очікується, що розгляд справи триватиме близько семи місяців.

Ця найбільша справа, яка будь-коли розглядалася в Ірландії за кількістю адвокатів, і вона розглядається в імпровізованому суді, оскільки жоден зал суду в країні не може вмістити 180 юристів, які, як очікується, будуть присутні щодня, повідомив представник судової служби.

Компанія AerCap подала свій позов щодо виплат через Високий суд Лондона. Інші авіакомпанії передали справи до США.

З моменту подання позовів лізингодавці досягли розрахунків з росією на загальну суму понад $2,5 млрд за більш ніж 100 літаків, право власності на які перейшло до російських авіакомпаній.

Хоча російські ЗМІ повідомляють, що російські авіакомпанії за 2023-й та початок 2024 року викупили у своїх іноземних лізингодавців 165 літаків. Виділений із метою ліміт коштів Фонду національного добробуту на 300 млрд руб. вичерпано. Викуплені літаки – це близько 40% від того імпортного парку (приблизно 400 повітряних суден), який належав західним лізингодавцям і залишився в росії, незважаючи на введені у 2022 році санкції та вимоги іноземних лізингодавців повернути авіалайнери.

Джерело:  Форіншурер
URL статті:  https://forinsurer.com/news/24/06/24/43944

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес