На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

Як змусити страховий захист працювати на вас в епоху протестів і громадянських заворушень

Версия для печати Версия для печати
27.06.2024 

Організації можуть вжити заходів, щоб бути більш підготовленими

Громадянські заворушення і протести можуть поширюватися швидко і непередбачувано. Вбивство Джорджа Флойда в Міннеаполісі понад чотири роки тому розпалило протести по всьому світу і стало каталізатором руху Black Lives Matter, який продовжує брати участь у соціальних акціях донині.

У першій половині цього року понад 160 вищих навчальних закладів зіткнулися з пропалестинськими протестами і таборами на території кампусів. Деякі з них призвели до насильницьких протистоянь і залучення зовнішніх правоохоронних органів для контролю над протестувальниками. Цілком можливо, що ці протести продовжаться влітку і восени.

Ми також стикаємося з ймовірністю суперечливого виборчого процесу протягом решти цього року. Вже зараз триває підготовка організацій, які можуть постраждати від протестів чи заворушень під час політичних з'їздів, що відбудуться влітку в Чикаго та Мілуокі.

За оцінками проекту US Crisis Monitor, приблизно 7% протестів призводять до насильства.2 Хоча ймовірність негативного впливу на організацію є низькою, він може бути значним і призвести до тілесних ушкоджень, шкоди репутації та майнових збитків. Нещодавні тематичні дослідження підтверджують, що американське суспільство цінує право на протест, і люди продовжуватимуть користуватися цим правом, щоб їхній голос був почутий.

Заздалегідь передбачити переломний момент для широкомасштабних соціальних заворушень важко, але це не повинно заважати вам зрозуміти ситуацію і підготуватися до того, що може статися.

Ця проблема стосується не лише університетів та правоохоронних органів. Будь-яка компанія чи місцевий бізнес може стати об'єктом протесту. Зазвичай вони носять мирний характер і можуть висвітлюватися лише в місцевій пресі, але коли демонстрації виходять з-під контролю або поширюються, це може вплинути на сусідні будинки та підприємства.

Організаціям усіх типів необхідно розуміти, коли і як їхня програма страхування може спрацювати у випадку протесту або громадських заворушень. Існує також кілька заходів, які організації можуть вжити, щоб бути більш підготовленими до протестів або громадянських заворушень.

Страхування від протестів та громадських заворушень спрацьовує

Страхування майна

Пошкодження майна, спричинене протестами або громадськими заворушеннями, може спричинити страховий випадок за полісом страхування майна та/або тероризму. Це може включати пошкодження будівель, обладнання, інвентарю або інших матеріальних активів. Збитки можуть також включати покриття перерви в роботі через втрату можливості користуватися приміщеннями або доступу до них. Традиційно збитки, спричинені громадянськими заворушеннями або протестами, покриваються так само, як і всі інші майнові ризики, якщо тільки вони спеціально не виключені.

Загальна відповідальність та парасолькова/субсидіарна відповідальність

Організація може бути притягнута до юридичної відповідальності за тілесні ушкодження та/або майнову шкоду, спричинену протестами або громадськими заворушеннями, якщо проти неї буде розпочато судовий процес або подано позов (позови). Ця відповідальність може охоплювати позови за тілесні ушкодження, пошкодження майна третіх осіб та/або звинувачення у недбалості. Стандарти дбайливого ставлення, яких повинні дотримуватися організації, розвиваються під впливом кількох ключових факторів, зокрема регуляторних змін, правових прецедентів, суспільних очікувань, а також адвокації з боку працівників та громадськості.

Компенсація працівникам

Якщо під час протестів або громадянських заворушень працівник отримує травму під час виконання своїх трудових обов'язків, може спрацювати страхування відшкодування шкоди, заподіяної працівникам. Таке страхування забезпечує медичну допомогу, компенсацію заробітної плати та інші пов'язані з цим витрати для постраждалих працівників.

Якщо працівник отримав травму під час участі в протесті, організація повинна проконсультуватися зі своїм юристом і оцінити, чи є дії працівника захищеною законом діяльністю. Крім того, хто вважається працівником відповідно до законодавства про компенсацію працівникам, залежить від штату через специфічні визначення, правила та тлумачення трудових відносин; отже, організація може зіткнутися з тим, що їй буде пред'явлено позов за системою компенсації працівникам, на яку вона не розраховувала.

Політика відповідальності керівництва (MLP)

Коли організація стикається з протестом, незалежно від того, чи він спрямований проти її діяльності, чи просто відбувається на її території, керівництво має визначити стратегії реагування та деескалації. Існує кілька способів подати позов проти організації, який може спровокувати MLP.

  • Спільне прийняття рішень. Застосовуйте спільний підхід. Хоча рішення про те, як реагувати у той чи інший спосіб, приймається найвищим керівництвом організації, ці рішення повинні прийматися на основі інформації, наданої різними оперативними керівниками в організації (юридичний відділ, відділ кадрів, відділ охорони та безпеки тощо). Об£рунтоване рішення може бути прийняте лише тоді, коли враховується широке представництво організації.
  • Використання правоохоронних органів. Може бути доцільним координувати управління безпекою протесту з місцевими правоохоронними органами для забезпечення громадської безпеки та деескалації будь-яких проблем, що можуть виникнути. Крім того, деякі політики можуть обмежувати відповідальність за порушення громадянських прав внутрішніми групами охорони та безпеки. Використання місцевих правоохоронних органів для забезпечення дотримання законів і безпеки може потенційно захистити організації від можливих позовів.
  • Дискримінація. Свобода слова. Організація повинна спочатку проконсультуватися з юристом, чи не будуть її дії порушенням конституційного права на свободу слова. Обмеження організацією конституційного права окремої особи на свободу слова може призвести до судового розгляду, особливо якщо група або особа, яка очолює протест, ототожнює себе із захищеним класом. Такі заяви про дискримінацію на основі релігійних переконань або етнічної приналежності можуть спровокувати звинувачення організації в дискримінації з боку третіх осіб.
  • Практика працевлаштування. Переслідування. Фактичні або передбачувані переслідування працівників, як правило, покриваються страхуванням відповідальності за практику працевлаштування (EPL). Позови від працівників, яких нібито звільнили через те, що вони протестували або підтримували протестувальників, можуть бути дуже дорогими. Позови про переслідування є найдорожчим типом позовів, що покриваються EPL.
  • Належна правова процедура. Організації, що фінансуються державою, мають зобов'язання щодо дотримання належної правової процедури в рамках дисциплінарного процесу. Сторони можуть стверджувати, що вони зазнали порушення належної правової процедури, і вони можуть вимагати засобів правового захисту, щоб виправити це порушення. Або ж вони можуть вимагати грошової компенсації, стверджуючи, що відсутність належної правової процедури в їхньому "покаранні" спричинила їм труднощі. Використання місцевих правоохоронних органів може зменшити ймовірність позову про порушення належної правової процедури.

Комплексні послуги

Багато полісів включають пакетні кризові послуги, такі як експертиза з кризових комунікацій або фірми з оцінки загроз. Попрацюйте зі своїм брокером, щоб визначити, які пакетні послуги можуть бути включені у вашу програму, і що викликає кожну з них.

Джерело:  Gallagher Re
URL статті:  https://www.ajg.com/us/news-and-insights/2024/jun/putting-insurance-coverage-to-work-in-age-of-protests-civil-unrest/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес