На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

Компанії мусять страхувати докерів у портах України

Версия для печати Версия для печати
01.07.2024 

Наразі докери у портах України також стикаються із проблемою страхування. Деякі приватні компанії відмовляються страхувати робітників.

Про це розповів голова Профспілки робітників морського транспорту України (ПРМТУ) Олег Григорюк в інтерв’ю Transportarbetaren.

За його словами, наразі уряд призиває до армії 50% українських докерів, іншій половині дозволяють залишитись на робочих місцях. Сили оборони надсилають списки людей, яких вони хочуть отримати.

"Але в тій ситуації, в якій ми опинилися, ми мусимо з цим змиритися. Хтось повинен захищати країну", – підкреслює Олег Григорюк.

Він також наголосив, що в Україні є як державні, так і приватні портові компанії, і головна проблема докерів – змусити приватні компанії застрахувати своїх працівників.

"Це нелегко, але ми повинні підготувати роботодавців до того, як діяти в ситуації, якщо працівник отримає травму або загине. Ми вважаємо, що в цьому випадку компанія повинна оплатити страховку. У разі атаки працівникам порту важко спуститися з крана і дістатися до укриття. Роботодавці кажуть, що такого страхування немає, але ми повинні за це боротися", – наголосив голова ПРМТУ.

Нагадаємо, 8 листопада 2023 року, внаслідок російської атаки на інфраструктуру порту "Південний", під час виконання службових обов’язків загинув лоцман першого класу Сергій Сурін. Указом Президента України №16/2024 його нагородили орденом "За мужність" ІІІ ступеня, посмертно.

Джерело:  USM
URL статті:  https://usm.media/kompanii-musyat-strahuvati-dokeriv-u-portah-ukraini-golova-prmtu/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес