На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

Світовий капітал перестраховиків зріс на 4% до нового максимуму в $695 млрд – Aon

Версия для печати Версия для печати
01.07.2024 

Аналіз страхової та перестрахувальної брокерської групи Aon показує, що глобальний капітал перестраховиків збільшився на 4% протягом першого кварталу 2024 року до нового максимуму в 695 мільярдів доларів США, причому зростання відбулося як у традиційному, так і в альтернативному капіталі.

З кінця 2023 року до кінця березня 2024 року глобальний капітал перестраховиків зріс з $670 млрд до $695 млрд завдяки нерозподіленому прибутку, відновленню вартості активів та новим надходженням на ринок облігацій катастроф.

За даними Aon, протягом 1 кварталу 2024 року капітал традиційного перестрахування зріс на $23 млрд, або на понад 4%, до нового максимуму в $585 млрд. Брокер пояснює це зростання високими результатами андеррайтингу та покращенням загальної інвестиційної прибутковості, що в сукупності забезпечило "дуже високу прибутковість капіталу".

Окрім зростання традиційного капіталу, обсяг альтернативного перестрахувального капіталу також збільшився за цей період приблизно на 2%, піднявшись з $108 млрд до $110 млрд станом на кінець березня 2024 року. Це рекордний показник для загального рівня капіталу, пов'язаного зі страховими цінними паперами (ILS), у глобальному перестрахувальному секторі, і він був зумовлений рекордним рівнем випуску кат-облігацій у першому кварталі, який фактично прискорився у другому кварталі, що також побило рекорди випуску для підсектору простору ILS.

Як видно з графіка нижче, загальний глобальний капітал перестраховиків збільшився на $130 млрд, або на 23% з кінця 2015 року, і на кінець 1 кварталу 2024 року на $20 млрд перевищив попередній максимум на кінець року в 2021 році. Зростання збитків від вторинних ризиків та інших подій призвело до зниження загального капіталу перестраховиків у 2022 році, при цьому альтернативний капітал дещо знизився, а традиційний капітал впав до найнижчого рівня за останні роки – лише до $482 млрд.

Джерело: AON

Однак у 2023 році перестраховики посилили умови на ринку, що став жорсткішим, і відійшли від частотних збитків та агрегованого покриття, що разом із вищими ставками, скоригованими на ризик, при поновленні договорів, призвело до відновлення рівнів капіталу у 2023 році.

Дані Аона показують, що це відновлення продовжилося в першому кварталі цього року і фактично підняло рівень спеціального капіталу перестраховиків до нового максимуму в 695 мільярдів доларів США.

Джерело:  Reinsurance News
URL статті:  https://www.reinsurancene.ws/global-reinsurer-capital-up-4-to-new-high-of-695bn-reports-aon/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес