На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

В оновленій версії Solvency II йдеться про те, що кептивні компанії повинні користуватися перевагами "пропорційності"

Версия для печати Версия для печати
02.07.2024 

У вівторок страховий наглядовий орган Європейського Союзу виклав загальний, пропорційний підхід до нагляду за "кептивними" страховиками, оскільки країни-члени ЄС все більше конкурують між собою за залучення операторів з офшорних територій, таких як Бермудські острови.

Кептивні компанії – це компанії, які створюють власних ліцензованих страховиків, щоб дешевше покривати деякі свої ризики. Ця тенденція посилилася після того, як страхові премії, що стягуються зовнішніми страховиками, різко зросли.

В ЄС кейпінги були створені в Люксембурзі та Ірландії.

Франція прийняла нові правила, частково копіюючи практику Люксембургу, щоб вітати кейпінги і допомогти змінити тенденцію створення кейпінгів в офшорах на Бермудських, Гернсі, Кайманових островах або в американському штаті Вермонт.

Італія також прагне залучити кептивні компанії, що належать італійським компаніям.

Зіткнувшись з цими односторонніми конкуруючими національними зусиллями на єдиному ринку ЄС, EIOPA у вівторок опублікувало "висновок" щодо принципів нагляду за кептивними страховиками, беручи до уваги такі питання, як укомплектування штату.

"Висновок має на меті сприяти нагляду за кептивним (пере)страхуванням, заснованому на оцінці ризиків та пропорційному нагляду, а також сприяти подальшому зближенню наглядових очікувань", – зазначили в EIOPA.

"Опора на конкретні підходи та потенціал для регуляторного та наглядового арбітражу спонукали EIOPA випустити цей Висновок", – додали в EIOPA.

Ангус Скоргі, керівник відділу пруденційного регулювання галузевої організації Insurance Europe, привітав послідовний підхід до нагляду за кептивними компаніями без нового регулювання.

"Це життєво важливо для збереження рівних умов гри та підтримки конкурентної індустрії в Європі", – сказав Скрогі.

Правила страхування ЄС, відомі як Solvency II, призвели до деяких спрощень у розрахунку вимог до капіталу кептивних компаній.

В оновленій версії Solvency II, яка відкриває нову вкладку, узгоджену країнами ЄС та Європейським парламентом у грудні минулого року, йдеться про те, що кептивні компанії повинні користуватися перевагами "пропорційності" або бути менш обтяжливими, якщо вони невеликі та нескладні – категорія, під яку, як очікується, підпадають багато компаній в ЄС.

У Великій Британії, яка зараз перебуває за межами ЄС, Лондонська ринкова група, орган страхової індустрії, лобіює перед урядом запровадження Банком Англії більш пропорційних правил для кептивів, але на практиці це поки що мало що змінює.

Джерело:  Reuters
URL статті:  https://www.reuters.com/markets/europe/eu-watchdog-seeks-fair-competition-attracting-captive-insurers-2024-07-02/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес