На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

Як інтегрувати аналіз політичних ризиків в управління ризиками підприємства

Версия для печати Версия для печати
12.07.2024 

Згідно з останнім Звітом про політичні ризики компанії Marsh, глобальне геополітичне та економічне середовище продовжує залишатися невизначеним. Стало очевидним, що політичні ризики не повинні розглядатися ізольовано, а повинні бути інтегровані в систему управління ризиками організації (ERM). Глибоке розуміння та усвідомлення впливу політичних ризиків допоможе організаціям краще орієнтуватися в сучасному складному та взаємопов'язаному бізнес-середовищі.

Перш ніж інтегрувати аналіз політичних ризиків в систему ОУР, організації необхідно зрозуміти потенційні чинники та вразливість до політичних ризиків, щоб забезпечити належне спрямування ресурсів на сфери, які потребують найбільшої уваги з боку керівництва.

5 кроків для ефективної інтеграції аналізу політичних ризиків у систему управління ризиками підприємства

1. Визначте схильність до ризику та толерантність

Чітко визначений апетит до ризику дасть організаціям розуміння того, на які ризики вони готові піти заради досягнення своїх стратегічних цілей. Лідери повинні поставити собі фундаментальні питання щодо готовності своєї організації прийняти політичний ризик.

Ці питання можуть включати в себе наступне:

  • Які потенційні вигоди від роботи на політично чутливих ринках?
  • Які максимальні втрати ваш бізнес готовий понести у разі реалізації політичних ризиків?
  • Який максимальний відсоток портфеля має бути розміщений у регіонах з високим політичним ризиком? Де знаходяться "заборонені" зони?

Заяви про апетит до ризику та пороги толерантності забезпечать чіткість щодо прийнятного рівня ризику при розгляді можливостей на ринках з підвищеним політичним ризиком. Такий підхід дозволить організаціям приймати рішення з урахуванням ризиків при порівнянні можливостей на політично чутливих ринках, усвідомлюючи при цьому ризики, на які вони можуть наражатися.

2. Розглянемо взаємозв'язок ризиків

В останньому Звіті про глобальні ризики Всесвітнього економічного форуму використовується термін "полікриза" для опису стану сучасного середовища ризиків, який підкреслює, наскільки ризики стали взаємопов'язаними і як загальний вплив таких ризиків може перевищувати суму кожного з них окремо.

Політичні ризики часто є рушійною силою або наслідком інших ризиків, які управляються в рамках системи ОУР організації. Організації повинні з'єднати всі крапки над "і" і провести аналіз взаємозв'язку ризиків, щоб визначити різні зв'язки між ключовими ризиками. Організації повинні прагнути зрозуміти потенційні ланцюгові реакції, системні ризики та приховані вразливості, які можуть бути присутніми. Це дасть керівництву цілісне уявлення про те, як політичний ризик діє як тригер або наслідок інших ризиків у профілі ризиків.

3. Провести аналіз чутливості до ризику, щоб оцінити та кількісно виміряти вразливість до політичних ризиків

Аналіз чутливості передбачає моделювання різних сценаріїв та оцінку їхнього потенційного впливу на діяльність та фінансові показники вашої організації. Це можна зробити за допомогою різних методів, включаючи фінансове моделювання, сценарне планування та картування ризиків.

У контексті політичного ризику аналіз чутливості може включати моделювання потенційного впливу деяких подій, таких як зміни в урядовій політиці, громадські заворушення або суперечлива політична ідеологія. Потенційний вплив на організацію може варіюватися від призупинення діяльності, порушення ланцюжка поставок, відсутності робочої сили до протестів або бойкотів з боку клієнтів.

Моделюючи різні сценарії та оцінюючи їхній потенційний вплив, компанії можуть краще зрозуміти ризики, пов'язані з діяльністю в конкретному середовищі, та розробити стратегії управління цими ризиками.

4. Вибір правильної стратегії управління політичним ризиком

Порівнюючи результати аналізу чутливості, апетиту до ризику та толерантності, а також взаємозв'язку ризиків, організації можуть приймати об£рунтовані рішення про те, як найкраще управляти політичним ризиком, пом'якшувати його та захищати довгострокову стійкість бізнесу. Це може включати в себе

  • Розробка планів управління бізнесом на випадок непередбачених обставин або кризових ситуацій для реагування на різні сценарії.
  • Диверсифікація діяльності та постачальників у різних регіонах для зменшення схильності до ризиків.
  • Інвестування в рішення з передачі ризиків, наприклад, перегляд існуючої програми страхування для покращення захисту або придбання окремого продукту страхування політичних ризиків.

5. Моніторинг тенденцій політичних ризиків як частина вашого BAU (business-as-usual)

Важливо зазначити, що управління політичними ризиками має бути інтегроване в ширшу систему ОУР, яка включає аналіз політичних ризиків, що визначає та оцінює, які ризики можуть вплинути на цілі організації, а також ступінь цього впливу.

Оскільки політичні ризики можуть бути вкрай непередбачуваними та швидко змінюватися, інтеграція управління політичними ризиками в систему ОУР дає організаціям можливість краще передбачати потенційні ризики та готуватися до них, мінімізуючи їхній вплив на діяльність та фінансові показники організації.

Посильте управління ризиками на підприємстві за допомогою Marsh

Як провідний світовий консультант з управління ризиками та страховий брокер, Marsh визнає, що надійна система ERM є особливо важливою в країнах або галузях, де можливості андеррайтингу можуть бути обмеженими. Співпраця з надійним партнером для підготовки до політичних та інших корпоративних ризиків має вирішальне значення для покращення вашої страхової захищеності та захисту вашого прибутку. Зверніться до нас, щоб перевірити вашу систему управління ризиками та механізми підвищення стійкості вашої організації до ризиків.

Автор:  Nicky Liu
Джерело:  Marsh
URL статті:  https://www.marsh.com/en/services/political-risk/insights/political-risk-analysis-enterprise-risk-management.html

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес