На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

Збитки страхової галузі від природних катастроф у 1П2024 досягли $61 млрд

Версия для печати Версия для печати
17.07.2024 

Збитки світової галузі страхування та перестрахування від стихійних лих у першій половині 2024 року сягнули 61 мільярд доларів, що на 25% вище, ніж у середньому за перше півріччя десятиріччя через найдорожче (для страховиків) півріччя за всю історію спостережень конвективних штормів, йдеться у звіті Gallagher Re про природні катастрофи.

Активне перше півріччя 2024 року щодо глобальних природних катастроф призвело до збитків для страхової галузі значно вище середнього. Основна частина глобальних страхових збитків була результатом сильних конвективних штормів у США.

Лише за останні 18 місяців (2023 фінансовий рік і перше півріччя 2024) збитки страхової галузі від SCS перевищили 100 мільярдів доларів. Цей збиток показує, що 2023/2024 роки є найдорожчим періодом для американських страховиків за всю історію.

Незважаючи на те, що застраховані збитки за перше півріччя 2024 року перевищили середній десятирічний показник, загальні економічні збитки за перше півріччя 2024 року були оцінені у 128 мільярдів доларів, що трохи нижче середнього десятирічного показника в 133 мільярди доларів. Загальні економічні та страхові збитки свідчать про глобальний дефіцит захисту в розмірі 67 мільярдів доларів за період, причому приблизно 48% природних збитків покриваються страхуванням.

Динаміка економічних збитків від природних катастров

Джерело: Форіншурер

Звіт Gallagher Re показує, що конвективні шщторми продовжують залишатися головною рушійною силою глобальних страхових збитків від природних катастроф, на які припадає щонайменше 37 мільярдів доларів США, або 61% від загального обсягу страхових збитків за перше півріччя 2024 року. За словами брокера, це робить його другим найдорожчим показником SCS у США за перше півріччя після минулорічних 47 мільярдів доларів.

Динаміка застрахованих збитків від природних катастров

Джерело: Форіншурер

Після багатьох років великих збитків і поганих результатів перестраховики та страховики відмовилися від частотних збитків природних катастроф. Це продовжує створювати навантаження на страховиків.

quot;Перевищення 100 мільярдів доларів страхових збитків протягом 18 місяців підтверджує, що SCS більше не слід розглядати як непіковий ризик для галузі. Ця приголомшлива сума підкреслює критичну важливість сприяння активним інвестиціям у пом’якшення наслідків у цьому зростаючому середовищі для руйнівних гроз – до наступної великої катастрофиquot;, – зазначив Стів Боуен, головний науковий співробітник Gallagher Re.

quot;Оскільки ми переходимо до решти року, перехід до Ла-Нінья не лише вплине на атлантичні урагани, але й принесе більш екстремальну нестабільність погоди в різних регіонах світу, а разом з цим і складні виклики для багатьох громад по всьому світу. Важливо відзначити, що основна передумова страхування полягає в тому, щоб допомогти людям у скрутний час, і галузь перестрахування має хороші позиції та капітал для задоволення цієї потребиquot;.

Структура економічних збитків від природних катастров

Джерело: Форіншурер

Хоча очікується, що збитки страхової індустрії від урагану Берил будуть контрольованими для сектору перестрахування, поточні оцінки коливаються від 2,5 до 4,5 мільярдів доларів, Gallagher зазначає, що характеристики шторму викликали занепокоєння щодо решти сезону ураганів в Атлантиці, який триватиме до листопада.

Крім того, у звіті підкреслюється, що півріччя 2024 року було найтеплішим у світі за всю історію спостережень, починаючи з 1850 року, а червень 2024 року став 13-м місяцем поспіль із рекордними глобальними температурами.

Джерело:  Форіншурер
URL статті:  https://forinsurer.com/news/24/07/17/44027

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес