На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

Перестраховики почали впроваджувати стандарт МСФЗ 17

Версия для печати Версия для печати
22.07.2024 

Згідно з опитуванням PwC, більшість перестрахувальних та страхових компаній розпочали або збираються розпочати впровадження стандарту МСФЗ (IFRS) 17 – програми фінансової трансформації та модернізації.

В опитуванні взяли участь 17 респондентів з організацій, що працюють як на національному, так і на міжнародному ринках, включаючи комбіновані (Life та Non-Life) страхові компанії та перестраховиків.

80% респондентів погоджуються, що однією з головних переваг після впровадження є покращення взаємодії між фінансовим та актуарним відділами.

Понад дві третини респондентів повідомляють про значні покращення у створенні складних моделей, інтеграції ІТ-систем та управлінні великомасштабними перехідними проектами.

Незважаючи на ці переваги, проблеми залишаються. Обмеженість ресурсів є важливою проблемою, на яку вказують багато респондентів.

75% респондентів називають найбільшим ризик залежності від ключових осіб в актуарній експертизі, а 69% виявляють цей ризик у тих, хто має технічне розуміння Стандарту.

Додаткові проблеми включають необхідність ручних обхідних шляхів для дотримання термінів і брак автоматизації.

Більшість учасників задоволені своїм контрольним середовищем, але все ще існують проблеми, пов'язані з обмеженими ресурсами, ручними процесами та операційними/технічними труднощами. 56% учасників відзначили складність МСФЗ (IFRS) 17 як таку, що обмежує можливості його використання в процесі прийняття рішень.

65% учасників розглядають можливість зміни свого фінансового або актуарного програмного забезпечення протягом наступних 5 років.

З очікуваними витратами в 1,1 млрд євро (на основі відповідей 15 учасників), шлях трансформації ще далекий від завершення. Це створює широкий спектр можливостей для фінансової та актуарної функції інвестувати в технології та набір навичок майбутнього.

Стандарт ще не набув широкого розповсюдження. 38% респондентів повідомляють, що передача повноважень від груп з впровадження стандарту звичайним співробітникам ще не відбулася.

Підготовка інформації, що відповідає вимогам стандарту, є складною. Часові обмеження для підрахунку та звітування результатів є основною проблемою для половини опитаних.

Для багатьох МСФЗ (IFRS) 17 був довгоочікуваним, але цінні уроки були засвоєні. Покращена співпраця між фінансовими та актуарними командами піде на користь страховим компаніям, які модернізуються і прагнуть до ефективності

Alex Bertolotti, Insurance Leader at PwC UK

Зусилля страховиків щодо фінансової трансформації в основному зосереджені на першочерговому пріоритеті – дотриманні МСФЗ 17.

Вимоги МСФЗ (IFRS) 17 можуть призвести до облікових невідповідностей і волатильності прибутків і збитків, що є прямим наслідком стратегії управління перестрахуванням страховика та укладених на сьогоднішній день договорів.

МСФЗ (IFRS) 17 є найновішим стандартом МСФЗ для договорів страхування і замінить МСФЗ (IFRS) 4 з 1 січня 2022 року

Він визначає, які статті страхових контрактів повинні бути в балансі та звіті про прибутки та збитки страхової компанії, як оцінювати ці статті, а також як представляти та розкривати цю інформацію.

Оскільки очікувана дата обов'язкового набрання чинності МСФЗ (IFRS) 17 1 січня 2023 року все ближче, всі види бізнесу, а не тільки зареєстровані страхові компанії, повинні почати оцінювати вплив стандарту вже зараз.

Fitch заявило, що перші публічні коментарі голландського страховика ASR щодо наслідків МСФЗ (IFRS) 17 підтверджують думку Fitch Ratings про те, що новий стандарт не вплине на бізнес-моделі страховиків у короткостроковій перспективі.

European insurers заявили, що не планують використовувати МСФЗ 17 для "управління своїм бізнесом", посилаючись на притаманну волатильність показників, розрахованих за новим стандартом обліку.

Однак, замість цього він продовжить фокусуватися на органічному створенні капіталу Solvency II, базових показниках бізнесу та існуючих специфічних для сегментів показниках, таких як комбінований коефіцієнт non-life.

Оскільки МСФЗ (IFRS) 17 набуває чинності для звітних періодів, що починаються з 1 січня 2023 року, Fitch зазначає, що очікує, що страховикам, аналітикам та інвесторам знадобиться щонайменше кілька років, щоб набути достатньої впевненості в МСФЗ (IFRS) 17 і використовувати його в якості основи для прийняття рішень.

Результати опитування можуть допомогти страховикам та іншим зацікавленим сторонам отримати уявлення про вплив МСФЗ (IFRS) 17 на їхні фінансові та актуарні функції, а також про нові ініціативи з фінансової трансформації.

Аналіз та коментарі, включені до цього дослідження, £рунтуються на відповідях, наданих учасниками опитування.

Цей документ не повинен використовуватися замість консультацій з професійними консультантами. Інформація, отримана від респондентів, не була перевірена PwC.

Детальний аналіз по кожному з 37 поставлених запитань, а також інші ключові спостереження можна отримати, звернувшись до вашого контактного представника PwC.

Автор:  Yana Keller
Джерело:  Beinsure
URL статті:  https://beinsure.com/news/re-insurers-started-implementing-ifrs17/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес