На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

Solvency II – "золота можливість" для розблокування мільярдів капіталів для Європи

Версия для печати Версия для печати
23.07.2024 

Страхова індустрія закликала ЄС використати "золоту нагоду", запропоновану переглядом Solvency II, для розблокування додаткового капіталу. У заяві, опублікованій сьогодні, Insurance Europe зазначила, що, збільшивши інвестиційну спроможність страховиків, галузь може зробити подальший внесок у політичні орієнтири, викладені нещодавно переобраним Президентом Європейської Комісії, а саме: підвищення конкурентоспроможності, прискорення "зеленого" та цифрового переходу, а також створення більш ефективного ринку капіталу.

ЄС обговорює технічні деталі, необхідні для імплементації перегляду Solvency II, який докорінно змінює спосіб регулювання страхової індустрії. У своїй заяві, що супроводжується кількома позиційними документами, Insurance Europe зазначила, що деталі повинні чітко відображати політичну угоду, досягнуту минулого року.

Це включає пропозицію зменшити маржу ризику – буферний запас, який європейські страхові компанії повинні мати на випадок неплатоспроможності, – що наразі зменшує доступний капітал страховиків на 141 млрд євро. Асоціація "Страхова Європа" закликає до подальших вдосконалень, які б приблизно вдвічі зменшили розмір та волатильність ризикової маржі, збільшивши здатність галузі нести ризики до 70 млрд. євро. Відповідно до зобов'язань ЄС, це має бути доповнено зменшенням звітності та операційного навантаження на галузь.

Ангус Скоргі, керівник відділу пруденційного регулювання, міжнародних відносин та перестрахування в Insurance Europe, сказав: "Буфер, який європейські страхові компанії повинні мати на випадок рідкісних випадків неплатоспроможності, є надмірним і непотрібним. Якщо врахувати, що поточна маржа ризику в Європі втричі більша, ніж у Великобританії, вдвічі більша, ніж в Японії, а в США маржа ризику взагалі відсутня, то нинішні європейські калібрування стримують капітал, якого відчайдушно потребує європейська економіка. Огляд Solvency II – це чудова можливість для новообраного президента Європейської комісії Урсули фон дер Ляєн виконати свої обіцянки щодо розблокування капіталу та підвищення конкурентоспроможності в ЄС".

Окрім цього, інші питання, що обговорюються, включають екстраполяцію безризикових процентних ставок, поправку на волатильність і субмодуль довгострокового капіталу, які також є дуже важливими, оскільки вони суттєво вплинуть на те, чи вдасться в рамках перегляду Solvency II захистити довгострокову бізнес-модель страхової діяльності. У позиційному документі Insurance Europe щодо покращення ставлення до довгострокового бізнесу детально розглядаються ці важливі питання.

Заява була опублікована разом із трьома позиційними документами: "Покращення ставлення до довгострокового бізнесу", "Підвищення ефективності регулювання (пропорційність та звітність)" та "Плани щодо ризиків сталого розвитку за стандартом Solvency II".

Джерело:  Insurance Europe
URL статті:  https://www.insuranceeurope.eu/news/3161/solvency-ii-a-golden-opportunity-to-unlock-billions-of-capital-for-europe

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес