На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

Американський сегмент страхування житла зазнав найбільших збитків у цьому столітті – AM Best

Версия для печати Версия для печати
26.07.2024 

Оскільки сегмент страхування житла в США переживає найгірші результати андеррайтингу щонайменше з 2000 року, рейтингове агентство AM Best назвало постійне переміщення населення до регіонів США, схильних до стихійних лих, ключовим фактором, що спричинив це.

У 2023 році сегмент зазнав збитків від андеррайтингу в розмірі $15,2 млрд, що більш ніж удвічі перевищило збитки попереднього року.

Агентство пояснило, що збитки 2023 року також були найгіршими в цьому столітті, а збитки 2011 року становили 14,8 мільярда доларів США, що є наступним показником.

Ні для кого не секрет, що урбанізація та зростання чисельності населення створюють проблеми в регіонах, схильних до стихійних лих.

За даними перепису населення США, на Каліфорнію, Флориду, Джорджію, Північну Кароліну, Техас і Вашингтон припадає 53% приросту населення країни між 2010 і 2020 роками; і всі ці шість штатів схильні до серйозних погодних явищ.

Девід Блейдс, асоційований директор з галузевих досліджень та аналітики AM Best, прокоментував:"Населення США в цілому зросло на 7,4% між 2010-2020 роками, але за цей період воно зросло на 10,2% на Півдні та 9,2% на Заході. Демографічні тенденції показують, що жителі все частіше переїжджають до регіонів, які більш схильні до ураганів, сильних конвективних штормів або навіть лісових пожеж".

У звіті AM Best також зазначається, що на прямій основі страховики, які страхують житло в регіоні Нової Англії, зафіксували середній комбінований коефіцієнт 79,3% за 10-річний період до 2023 року, порівняно з комбінованими коефіцієнтами вище рівня беззбитковості в Тихоокеанському, Південно-Західному регіонах і Скелястих горах.

У той же час, у Південно-Атлантичному регіоні, який включає Флориду, та Південному регіоні, який також включає штати узбережжя Мексиканської затоки, комбінований коефіцієнт перевищив 92% протягом цього конкретного періоду часу.

Крістофер Грем, старший галузевий аналітик AM Best, зазначив:"Зростання чисельності населення означає ще більше зростання обсягів будівництва нерухомості, а отже, і страхової вартості. Будівництво в районах, схильних до катастроф, збільшує ризик повеней. Воно також збільшує ризик лісових пожеж у районах, схильних до них через діяльність людини, а також комунальних підприємств".

Крім того, AM Best повідомила, що прямий комбінований коефіцієнт страхування житла у 17 штатах США у 2023 році перевищив поріг беззбитковості у 100.

Починаючи з 2017 року, кількість штатів, які реєструють андеррайтингові збитки, щороку виражається двозначним числом, окрім 2019 та 2021 років. До 2017 року цей показник постійно обчислювався однозначними числами, пояснили в агентстві.

Додаючи: "Це зростання є ще одним свідченням впливу кліматичних ризиків та міграції населення на результати сегменту власників житла".

AM Best також зазначає, що коефіцієнти збитковості, ймовірно, залишатимуться під тиском для цих перевізників, і що повернення до прибутковості андеррайтингу для сегменту в найближчій перспективі малоймовірне.

Джерело:  Reinsurance News
URL статті:  https://www.reinsurancene.ws/us-homeowners-insurance-segment-suffers-worst-underwriting-loss-this-century-am-best/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес