На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

У першому півріччі глобальні страхові збитки від нещасних випадків на 68% перевищили середній десятирічний показник: Munich Re

Версия для печати Версия для печати
31.07.2024 

Новий звіт Munich Re показав, що глобальні страхові збитки від стихійних лих у першому півріччі 2024 року склали 62 мільярди доларів, що на 68% вище середнього десятирічного показника в 37 мільярдів доларів і трохи більше, ніж минулого року.

У звіті перестраховика додатково зазначається, що глобальні збитки в першому півріччі 2024 року склали $120 млрд, що нижче, ніж у першому півріччі попереднього року – $140 млрд. Однак варто зазначити, що 2023 рік позначився надзвичайно високими збитками у зв'язку з сильним землетрусом у Туреччині та Сирії.

"У довгостроковому порівнянні загальні збитки в першій половині 2024 року явно перевищили середні значення як за останні десять років, так і за попередні 30 років",

– зазначили в Munich Re

За даними компанії, частка виплат за непіковими ризиками, до яких відносяться сильні грози, повені та лісові пожежі, знову була високою: 68% загальних збитків і 76% страхових виплат припадає на ці стихійні лиха.

Тим часом у США сильні грози вплинули на статистику збитків за перше півріччя: Національне управління океанічних і атмосферних досліджень (NOAA) повідомило про 1250 торнадо з січня по червень, що значно перевищує середній багаторічний показник у 820.

За даними Munich Re, за підсумками першого півріччя 2024 рік посідає четверте місце за збитками від сильних гроз у США – $45 млрд, з яких понад $34 млрд було застраховано. Нагадаємо, що в 2023 році загальні збитки від цієї небезпеки за перше півріччя склали приблизно $52 млрд, в тому числі застраховані збитки – $40 млрд.

В іншому місці звіту Munich Re зазначає, що з січня по червень середня глобальна температура була приблизно на 1,5°C вищою за доіндустріальний рівень.

"Хоча наукове співтовариство підкреслює, що один рік з глобальним потеплінням більш ніж на 1,5°C не означає недосягнення задекларованих Паризьких кліматичних цілей, тенденція до зростання температури не демонструє ознак зупинки",

– пояснили в Munich Re

У звіті фірми продовжується: "У першому півріччі середні температури були не лише незвично високими майже скрізь у світі, але й рекордно високими по всьому світу".

Томас Блунк, член правління Munich Re, прокоментував: "Стихійні лиха, пов'язані з погодними умовами, особливо в Північній Америці, знову посідають чільне місце в статистиці збитків за перше півріччя.

"Крім того, повені сталися в регіонах, де вони трапляються вкрай рідко, наприклад, у Дубаї. Вважається дуже ймовірним, що зміна клімату відіграє певну роль у цій тенденції.

"Зміна клімату тягне за собою еволюцію ризиків, до яких усім – суспільству, економіці та страховому сектору – доведеться адаптуватися, щоб зменшити зростаючі втрати від погодних явищ".

Джерело:  Reinsurance News
URL статті:  https://www.reinsurancene.ws/h1-global-insured-nat-cat-losses-68-higher-than-ten-year-average-munich-re/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес