На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

EIOPA консультує щодо нового режиму пропорційності в рамках Solvency II

Версия для печати Версия для печати
02.08.2024 

EIOPA розпочав сьогодні публічні консультації щодо майбутньої імплементації нової системи пропорційності в рамках Платоспроможності ІІ. Консультації охоплюють два аспекти, а саме: доопрацювання методології класифікації страхових компаній як малих та нескладних – які отримають вигоду від заходів пропорційності – а також умови надання аналогічних заходів пропорційності (тобто певних знижених вимог) страховикам, які за замовчуванням не підпадають під категорію малих та нескладних компаній.

Після нещодавнього перегляду Директиви про Solvency II політична угода щодо цього документу внесла зміни до законодавства з метою усунення занепокоєння щодо обмеженого та непослідовного застосування принципів пропорційності в перші роки дії Директиви про Solvency II. Переглянуті рамки пропорційності встановлюють чіткі критерії для визначення малих і нескладних страховиків з урахуванням характеру, масштабу і складності їхніх ризиків, а також уповноважують наглядові органи надавати – і відкликати – аналогічні поступки іншим не малим страховикам, чий профіль ризиків, тим не менш, виправдовує застосування певних заходів пропорційності.

Визначення малих та нескладних підприємств

Щодо класифікації підприємств та груп як малих та нескладних, EIOPA вважає, що запропонована методологія є чіткою та всеохоплюючою, і що на даному етапі немає необхідності в подальших уточненнях.

Умови для заходів пропорційності

Щодо умов дозволу на застосування заходів пропорційності для страховиків, які не класифікуються як малі та нескладні, EIOPA розглянула три варіанти і пропонує гібридний підхід, що базується як на кількісних, так і на якісних елементах. Такий підхід дозволить відфільтрувати найбільші компанії, залишаючи наглядовим органам достатню свободу дій при застосуванні заходів пропорційності. Проект рекомендацій EIOPA пропонує набір умов для кожного з восьми заходів пропорційності, передбачених новою системою. Консультаційний документ детально описує ці заходи за кожним з них.

Прочитайте консультаційний документ

Процес консультацій

EIOPA запрошує зацікавлені сторони надати свої відгуки щодо Консультаційного документу та проекту рекомендацій, відповівши на запитання онлайн-опитування не пізніше 25 жовтня 2024 року. Відповіді будуть опубліковані на веб-сайті EIOPA, якщо не буде іншого запиту.

Відповісти на консультацію

Примітки та наступні кроки

Принципи пропорційності, які вже включені в Solvency II і передбачені в ньому, зменшують регуляторний тягар і витрати для малих і нескладних компаній, забезпечуючи, щоб дотримання вимог було досяжним і відповідало профілю ризику суб'єкта господарювання. Такі принципи підтримують ринкову різноманітність, завершеність та інновації, дозволяючи наглядовим органам ефективно розподіляти ресурси на більш складні компанії з більш високим профілем ризику.

Публічні консультації на цю тему є відповіддю на запит Європейської Комісії про надання консультацій. Після консультацій EIOPA розгляне пропозиції зацікавлених сторін та підготує остаточні рекомендації, які будуть подані до Європейської Комісії до 31 січня 2025 року.

Джерело:  EIOPA
URL статті:  https://www.eiopa.europa.eu/eiopa-consults-new-proportionality-regime-under-solvency-ii-2024-08-02_en

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес