На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

Судновласники високо оцінюють створення страхового фонду

Версия для печати Версия для печати
05.08.2024 

Фрагмент інтерв'ю з керівником моніторингової групи "Інституту Чорноморських стратегічних досліджень", головним редактором BlackSeaNews Андрієм Клименком

– У ЗМІ були повідомлення про пошкодження суден в результаті обстрілів. Натомість не було ще жодного повідомлення про покриття воєнних ризиків з фонду, який заснувала держава. Чому так відбувається?

– Я не хочу тут шукати якусь зраду – це не наш профіль. Ми знаємо, що створено страховий фонд, знаємо, що половину цього страхового фонду забезпечує український бюджет, а решту – кілька провідних світових страхових компаній. Це було дуже правильне рішення, тому що Україна продемонструвала світовому страховому бізнесу, що вона готова брати участь у покритті збитків. Мені невідомо, чи були звернення до цього фонду щодо страхових виплат або скарги чи нарікання на його роботу.

У минулому році був приліт ракети в балкер у порту "Південний" через що, на превеликий жаль, загинув український лоцман, а ще двоє людей з іноземної команди отримали поранення. Але схоже, що це не було прицільною атакою. Ракета була невеликою, протирадарною. Була версія, що вона перенавелася на судно автоматично, зреагувавши на його радар. Через це, як я розумію, радять вимикати радари на суднах в українських портах. Був також незрозумілий вибух на судні перед входом в одне з дунайських гирл. І теж без якогось продовження в інформаційному просторі. Тобто за рік дві ситуації на приблизно 2500 суден. Це дуже небагато, хоча в кожному окремому випадку не можна не співчувати постраждалим морякам.

Більш серйозним ризиком, аніж ракетна загроза, сьогодні є мінна небезпека в Чорному морі. І хочеться, звичайно, щоб з цього приводу до страхового фонду не зверталися.

Автор:  Альона Манжело
Джерело:  Інтерфакс-Україна
URL статті:  https://interfax.com.ua/news/interview/1004931.html

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес