На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

Сильні конвективні шторми спричинили 70% страхових збитків на $60 млрд у першому півріччі: Swiss Re

Версия для печати Версия для печати
07.08.2024 

Згідно з новим звітом Swiss Re, глобальні страхові збитки від природних катастроф досягли $60 млрд у першому півріччі 2024 року, причому на сильні грози, переважно в США, припадає 70% від загальної суми.

Як повідомляється, глобальні страхові збитки від природних катастроф у першому півріччі 2024 року склали $60 млрд, що на 62% перевищує середній десятирічний показник.

Тим часом, сильні конвективні шторми (СКС), що характеризуються сильним вітром, включаючи торнадо, град і зливи, призвели до страхових збитків у розмірі $42 млрд у всьому світі в першому півріччі 2024 року, що приблизно на 87% перевищує середній показник за 10 років.

Swiss Re зазначає, що лише в США 12 штормів, кожен з яких завдав збитків у розмірі 1 мільярд доларів і більше в першому півріччі 2024 року.

Згідно зі звітом перестраховика, загальні страхові збитки у світі в першому півріччі склали $66 млрд, що включає додаткові $6 млрд від техногенних катастроф.

Загальні економічні втрати в першому півріччі склали $127 млрд, що менше, ніж у першому півріччі 2023 року, коли вони становили $159 млрд. З цієї суми економічних втрат 120 мільярдів доларів припадає на природні катастрофи, а 7 мільярдів доларів – на техногенні катастрофи.

Бальц Гроллімунд, керівник відділу катастрофічних ризиків Swiss Re, прокоментував: "Останніми роками сильні грози стали основною причиною значного збільшення страхових збитків.

"Це пов'язано зі зростанням чисельності населення та вищою вартістю нерухомості в містах, а також з тим, що застраховане майно є більш вразливим до пошкоджень, спричинених градом. Тому багатомільярдні збитки від цієї небезпеки, ймовірно, стануть більш поширеними".

Жером Жан Хегелі, головний економіст Групи Swiss Re, сказав: "Страхові збитки від сильних гроз зростають через низку факторів, включаючи інфляцію, яка сприяла зростанню вартості будівництва.

"А з економічним розвитком загальний рівень ризику продовжуватиме зростати. Ось чому інвестиції в захисні заходи – такі як захист вразливих громад від повеней або вдосконалення будівельних норм для захисту будинків від сильних градів – є життєво важливими".

Джерело:  Reinsurance News
URL статті:  https://www.reinsurancene.ws/severe-convective-storms-drive-70-of-60bn-insured-losses-in-h1-swiss-re/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес