На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

Західні страховики покривають російську нафту, незважаючи на побоювання щодо верхньої межі ціни

Версия для печати Версия для печати
08.08.2024 

Група західних страховиків надала страхове покриття танкерам, що перевозили російську нафту, забезпечивши постачання нафти після того, як багато представників торгового сектору вийшли з нього, побоюючись порушити правила обмеження цін, встановлені G7, свідчать дані трейдерів і вантажовідправників.

Дані, з якими ознайомилося агентство Reuters, показують, що п'ять страховиків, у тому числі American Club, West of England зі штаб-квартирою в Люксембурзі і норвезька Gard, надали страхове покриття 10 танкерам, які вирушили цього року з Росії в Азію.

American Club та West of England застрахували два судна – Gioiosa та Orion I, які здійснили подібні рейси на початку 2024 року.

Обидва судна взяли на борт нафту від державної російської нафтової компанії "Роснефть", відкрили нову вкладку в російській Балтиці і попрямували до Китаю, свідчать дані.

Американський клуб заявив, що судно, яке ходило під панамським прапором, було в його списку прикриття. Вест не став коментувати конкретні танкери.

Норвезька поліція Гард, яка, згідно з даними, охоплювала окреме судно, також відмовилася коментувати конкретні судна.

Три неприбуткові товариства, які страхують судна від забруднення нафтою, травм і загибелі, кажуть, що вони надають послугу своїм членам.

З моменту введення ліміту в 2022 році після війни в Україні раніше не повідомлялося про обсяги покриття західними страховиками конкретних російських нафтових угод, оскільки ліміт був запроваджений у 2022 році.

Ліміт, запроваджений Групою семи промислово розвинених країн та їхніми союзниками, щоб обмежити можливості Москви фінансувати війну, дозволяє західним страховикам і суднам брати участь у торгівлі російською нафтою лише за умови, що нафта продається за ціною нижче 60 доларів за барель.

Багато з тих, хто припинив торгівлю такими вантажами, заявили, що зробили це тому, що не були впевнені в ціні нафти, яку перевозили судна, які вони страхували.

Росія, яка заборонила своїм компаніям дотримуватися верхньої межі ціни, продавала свою флагманську нафту Urals у балтійських портах в середньому за 69,4 долара за барель цього року, що значно перевищує верхню межу ціни, свідчать дані LSEG.

Очікується, що страховики та судновласники не будуть досліджувати ціну.

Натомість західні правоохоронні органи, включаючи Міністерство фінансів США, вимагають від страхових компаній вимагати від сторін, які купують і продають нафту, так звані засвідчення того, що нафта перейшла з рук в руки за ціною, нижчою за граничну.

Автор:  Jonathan Saul, Gleb Stolyarov
Джерело:  Reuters
URL статті:  https://www.reuters.com/business/energy/western-insurers-provide-cover-russian-oil-despite-price-cap-concerns-2024-08-08/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес