На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

Санкції проти тіньового флоту: загроза морській безпеці зростає

Версия для печати Версия для печати
16.08.2024 

Нещодавні економічні санкції, спрямовані на боротьбу з тіньовим флотом, призвели до несподіваних наслідків для морської безпеки, поставивши її під загрозу, особливо в тому, що стосується танкерів, які відживають свій вік і погано обслуговуються, зазначають експерти найстарішого англійського судноплавного журналу Lloyd's List.

Тіньовий флот, що складається з танкерів, часто обходить санкції, використовуючи такі тактики, як підміна трекерів AIS (Automatic Identification System – система для ідентифікації суден, визначення їхніх координат, курсу, швидкості), хибні прапори і сумнівні страхові угоди, нагадують вони.

Ця ескадра, пов'язана з більш ніж 50 нещасними випадками, становить серйозну загрозу для надійності морських перевезень і довкілля, оскільки діє поза рамками загальноприйнятої класифікації та стандартів безпеки. Зростання "сірого" флоту, що становить понад 10% від кількості танкерів у світі, посилюється санкціями. Своїми діями політики прагнуть припинити незаконні фінансові потоки, але досі не розробили ефективних заходів щодо запобігання екологічним наслідкам, пов'язаним із цими суднами, продовжують експерти. Незважаючи на риторику посилення заходів, фактичним результатом стало збереження ризикованої моделі експлуатації з більш низькими витратами і мінімальним наглядом, підкреслюють у Lloyd's List.

Існування тіньового флоту порушує питання про майбутнє цих суден та їхніх операторів. "Можливість реінтеграції цих суден в основну морську індустрію залишається невизначеною, оскільки зберігається привабливість високих прибутків у тіньовій торгівлі", – пишуть експерти.

"Поточна ситуація підкреслює необхідність тонкого підходу до політики санкцій, який має враховувати як економічні наслідки, так і наслідки для безпеки, гарантуючи, що переслідування політичних цілей ненавмисно не ставить під загрозу глобальну та екологічну безпеку", – пояснюють вони.

Джерело:  Інтерфакс-Україна

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес