На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

Крадіжки вантажів зросли на 49% у першій половині

Версия для печати Версия для печати
26.08.2024 

Зростання кількості крадіжок вантажів у вантажних вузлах і великих містах Північної Америки викликало тривогу, оскільки в першій половині 2024 року кількість інцидентів зросла на 49% порівняно з аналогічним періодом минулого року, згідно зі звітом компанії Overhaul про крадіжки вантажів у США і Канаді за перше півріччя 2024 року.

Зростання кількості крадіжок призвело до різкого збільшення фінансових наслідків, йдеться у звіті.

Середній збиток від одного інциденту стрімко зріс до $115 230, що на 83% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

"Ця тенденція підкреслює зростаючу витонченість і амбіції викрадачів вантажів, які систематично нападають на вантажі з високою вартістю", – йдеться в звіті.

Епіцентром залишається Каліфорнія, на яку припадає 45% усіх зареєстрованих крадіжок вантажів, за нею йде Техас – 14%.

Особливе занепокоєння викликає червона зона Південної Каліфорнії, яка визначається як перші 200 миль шляху для вантажів, що відправляються з цієї території, де відбувається стільки ж крадіжок вантажів, скільки в Техасі, Теннессі, Іллінойсі, Джорджії та Арізоні разом узятих.

Лише на цей регіон припадає тривожні 36% усіх крадіжок вантажів у країні, в середньому 58,6 крадіжок на місяць, тобто майже дві щодня.

"Цей звіт має стати тривожним дзвінком. Ми проводимо це дослідження, щоб допомогти кількісно оцінити ризики, які вантажовідправники повинні мінімізувати в своїх ланцюгах поставок. Зростаюча частота і масштаби крадіжок вантажів дають зрозуміти, що компанії потребують більш ефективного управління ризиками в ланцюгах поставок і контролю над своїми вантажами", – сказав Баррі Конлон, генеральний директор і засновник компанії Overhaul. "Злочинці не тільки більш організовані, вони також відстежують вантажі, коли ті залишають склади і розподільчі центри, де, як відомо, зберігаються цінні товари, і чекають, коли транспортні засоби залишаться вразливими для нападу".

Найпопулярнішою мішенню для злодіїв була електроніка, на яку припадає 23% усіх крадіжок. Товари для дому та саду посідають далеке друге місце – 14%.

У звіті також висвітлено тривожну тенденцію в методах, які використовують злочинці.

Кількість крадіжок з об'єктів значно зросла і зараз становить 19% інцидентів, що є різким збільшенням порівняно з 4% у першій половині 2023 року.

Також збільшилася кількість масштабних крадіжок, що призвело до зростання середньої вартості крадіжки на 17 відсотків.

"Оскільки злочинні мережі стають все більш організованими та витонченими, компанії повинні впроваджувати багаторівневий підхід для захисту своїх ланцюгів поставок, – сказав Рон Грін, віце-президент з питань ризиків, розвідки та реагування. "Ефективне управління ризиками сьогодні означає ретельну перевірку всіх, хто бере участь у переміщенні або зберіганні вантажів, надзвичайну ретельність у перевірці перевізників і водіїв – особливо в зонах підвищеного ризику, таких як Південна Каліфорнія, – і використання технологій відстеження протягом усього шляху вантажу. Завдяки цим заходам компанії можуть краще захищати свої вантажі, швидко виявляти потенційні загрози та ефективно взаємодіяти з правоохоронними органами в разі крадіжки".

Джерело:  Carrier Management
URL статті:  https://www.carriermanagement.com/news/2024/08/26/265754.htm

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес