На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

Під час переходу на нові вимоги до страховиків найскладніше було реалізувати їх в умовах обмеженого часового і фізичного ресурсу – думка

Версия для печати Версия для печати
26.08.2024 

"Не дивлячись на те, що для переходу на новий закон було надано 2 роки, інші підзаконні акти, які регулюють конкретні напрямки страхової діяльності, фактично було затверджено лише наприкінці 2023 року, тож на практичну реалізацію всіх нових вимог у страховиків було лише пів року"

– Тетяна Терещенко, директорка центру продакт-менеджменту, андеррайтингу та перестрахування СК "Оранта"

Враховуючи масштаби змін, блекаути, вимушені перерви через обстріли (втрати робочого часу), це дуже обмежений період часу. Також суттєвою складністю загалом по ринку став "кадровий голод" кваліфікованих вузькопрофільних спеціалістів, здатних забезпечити всі ці нові зміни в бізнес-процесах страховиків. А саме ІТ-фахівців, актуаріїв, методологів, андеррайтерів, ризик-менеджерів, фахівців у сфері комплаєнсу, внутрішніх аудиторів.

Усі продукти потрібно було трансформувати під нові вимоги, розробити нові форми страхової документації, налаштувати процес укладення договорів та їхнього обліку в інформаційних системах.

Істотну частину портфеля компанії займають продукти, що укладаються у формі електронних договорів, що також передбачає серйозні зміни в частині бізнес-процесу з укладення таких договорів відповідно до нових вимог у частині електронної комерції.

"Найбільший попит залишиться на ті страхові послуги, обов'язковість яких встановлена законом, зокрема це стосується страхування "автоцивілки" та "Зеленої карти". Однак рівень страхової культури українців постійно зростає, і навіть незважаючи на війну та спад платоспроможності населення, українці прагнуть убезпечити себе від непередбачуваних фінансових витрат"

– Тетяна Терещенко

Якщо говорити про бізнес, то суттєво зріс попит на страхування вантажів. Саме інструмент страхування вантажів забезпечив зростання вантажоперевезень на довоєнний рівень. Те саме стосується будівельно-монтажних ризиків, зростання попиту на страхування яких зумовлене відновленням зруйнованої війною інфраструктури та житлове будівництво і реконструкція. Також формується постійний попит у бізнесу на страхування активів підприємств від військових ризиків.

Джерело:  Інтерфакс-Україна

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес