На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

Ринок страхування майна нафтогазової галузі зазнав неочікуваного пом'якшення у першому півріччі 2024 року

Версия для печати Версия для печати
28.08.2024 

Ринок страхування майна з надлишковими лініями не відповідає прогнозам на 2023 рік, а зниження ставок набирає обертів, згідно з даними Risk Placement Services.

Згідно зі звітом Risk Placement Services (RPS) "Стан ринку страхування майна за третій квартал 2024 року", в першій половині 2024 року ринок страхування майна від ексцедентів та франшиз (E&S) зазнав значного зсуву в бік більш м'якого ринку, зі стійким зниженням ставок та конкуренцією за частку ринку, що не відповідає очікуванням, які були на початку року.

"Цікавим у 2024 році є те, що коли ми закінчували 2023 рік, ми всі прогнозували набагато більш конкурентний і стабільний ринок, який буде визначати наратив 2024 року. Наразі ми отримали багато непослідовності та опортуністичного андеррайтингу на багатьох основних ринках", – зазначив у звіті Джеймс Роззі, регіональний виконавчий віце-президент RPS. "Ми також бачили, як перевізники наполегливо борються за зростання, збереження бізнесу і збільшення пропускної здатності, де це можливо, щоб зберегти свою частку на ринку. Така поведінка швидко вивела нас на ринок покупців, що створило вкрай необхідну відстрочку для страхувальників і викликало велике розчарування серед страховиків у зв'язку з погіршенням ринкових умов".

Ринок нафтогазової нерухомості запропонував клієнтам зниження ставок у більшості географічних регіонів і класів активів у 2024 році після рекордних прибутків у 2023 році, йдеться у звіті.

У першому півріччі зниження ставок становило в середньому від 5% до 12,5%, повідомляє РПС. Згідно зі звітом, на деяких рахунках, які були повністю реструктуризовані, ставки за кредитами на нерухомість знизилися "значно вище" 25%. Незважаючи на те, що продовження та незначне підвищення ставок все ще має місце, переважає тенденція до зниження ставок за кредитами на нерухомість, повідомляє RPS.

Хоча багато операторів нафтогазової галузі балансують між ринковою дисципліною та зростаючою часткою ринку, Роззі зазначив, що "оператори також мають велику перспективу щодо того, скільки тарифів повернулося на ринок за попередні п'ять років, і дані, безумовно, демонструють, що оператори можуть дозволити собі віддати кілька пунктів і все ще мати адекватно оцінені рахунки на своїх книгах".

Як орієнтуватися на крихкому ринку в майбутньому

Активний і потенційно рекордний сезон ураганів у Північній Атлантиці може порушити поточну стабільність на ринку нерухомості, зазначає RPS.

"Ринок, хоч і стабільний та конкурентний, але дуже крихкий. Багато ветеранів страхової справи вважають, що нас відділяє від зміни поточної тенденції лише один великий шторм або катастрофічна подія, і результат цьогорічного сезону ураганів матиме значний вплив на те, як закінчиться 2024 рік і розпочнеться 2025 рік", – каже Роззі.

У звіті РПС було надано детальний огляд різних сегментів ринку:

У сегменті іменованих вітрових штормів (NWS) CAT Aggregate у Флориді та вітрових районах 1-го рівня збільшення потужностей та ринкової пропозиції призвело до зниження ставок на 7,5% до 17,5%, йдеться у звіті.

Незважаючи на зростання вартості заміщення, що вплинуло на результати діяльності страховиків в останні роки, на ринку не спостерігається значного збільшення коригувань в оцінці майна, зазначають в RPS."Частково причиною більш спокійного підходу є те, що багато клієнтів збільшили свою вартість від 25% до 40% за останні кілька циклів перестрахування, і багато хто вважає, що їхня вартість знаходиться на тому рівні, який вони можуть об£рунтувати", – зазначається у звіті.

Ринок дерев'яного каркасного будівництва залишається здоровим, а конкурентні ставки знизилися на 10-15% у порівнянні з минулим роком для більшості проектів, особливо в районах з низьким рівнем злочинності.

У сегменті CAT Aggregate для землетрусів (EQ) ставки знизилися на 2,5% до 10%, і ця тенденція, як очікується, продовжиться, йдеться у звіті.

У секторі страхування багатоквартирних будинків ставки залишилися незмінними або знизилися на 20%, залежно від таких факторів, як збитки, географія, франшизи та ліміти КАСКО. Клієнти з прибутковими партнерськими відносинами та контрольованими збитками відчули розширення умов, зазначили в RPS.

У той час як ринок страхування майна нафтогазової галузі переживає ці різноманітні умови, професіонали галузі зберігають стриманий оптимізм, уважно стежачи за впливом сезону ураганів, що триває, на ландшафт страхування майна.

"Навіть якщо сезон ураганів закінчиться спокійно або не матиме значного впливу на ринок, я все одно вважаю, що дисципліна перевізників не дасть ринку перейти в режим вільного падіння", – заявив Роззі. "Важливо пам'ятати, що перевізники використовують штучний інтелект, кращі дані, вдосконалені моделі та багато інших технологічних інструментів андеррайтингу, які допомагають їм визначити, яку премію стягувати за ризики, які вони хочуть зберегти, і коли краще піти з ринку".

Повний звіт читайте тут.

Джерело:  Risk & Insurance
URL статті:  https://riskandinsurance.com/excess-property-insurance-market-sees-unexpected-softening/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес