На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

Страховики зіткнулися зі значними загрозами ризиків під час Олімпіади в Парижі 2024 року

Версия для печати Версия для печати
29.08.2024 

Під час Олімпійських ігор 2024 року в Парижі страховики перебували в стані підвищеної готовності щодо потенційних ризиків, які можуть призвести до скасування заходів і значних страхових збитків. Серед основних проблем – загроза терористичних атак і підривний потенціал фальшивих зображень, згенерованих штучним інтелектом.

Паризькі ігри, які тривають з 26 липня по 11 серпня, відбуваються в умовах підвищеного ризику: політична напруженість на глобальному та місцевому рівнях створює під£рунтя для деструктивних подій – від терористичних атак до масових протестів. Страховий ринок бере активну участь у страхуванні Ігор.

Всі учасники Ігор, від Міжнародного олімпійського комітету (МОК) до місцевих організаторів і готелів, отримали страховку на випадок втрати заробітку в разі скасування заходу.

Олімпійські ігри матимуть "одну з найбільших" політик скасування заходів у світі, якщо не найбільшу.

Фінансові ставки є значними, оскільки МОК зазвичай заздалегідь забезпечує страхове покриття на кожні Олімпійські ігри на суму близько $800 млн.

Але тільки серйозний інцидент, наприклад, закриття всього Парижа на час проведення Ігор, може стати серйозною проблемою для індустрії. Враховуючи тривалість Ігор і різні місця проведення заходів, ймовірність того, що один невеликий, ізольований інцидент спричинить серйозні перебої, мінімальна.

Терористичні атаки посідають одне з перших місць у списку проблем, що викликають занепокоєння. У травні французька влада звинуватила чоловіка у підготовці нападу на глядачів футбольних матчів від імені "Ісламської держави", а в липні заарештувала ймовірного симпатика неонацистів за планування атак на Олімпійські ігри. Ісламістський тероризм був головним предметом занепокоєння його сили.

Кібератаки також посідають чільне місце у списку проблем, що викликають занепокоєння, оскільки більша витонченість інструментів, доступних зловмисникам, зростаюче використання технологій на заходах, збільшення кількості тригерів та кількість уваги, що приділяється іграм, збігається з іграми.

Наприклад, Олімпіада має власну мережу мовлення, яка була б першочерговою мішенню для хакерів, щоб вивести її з ладу, або для того, щоб вимагати викуп.

Олімпійські ігри 2020 року в Токіо, відкладені через COVID-19, слугують застережливим прикладом для страховиків. Хоча стандартні політики скасування заходів часто виключають терористичні атаки, спеціальне покриття може врахувати ці ризики.

Якби літні Олімпійські ігри 2020 року в Токіо були скасовані через пандемію COVID-19, страховики могли б зіткнутися з претензіями на суму від $2 до $3 млрд.

Хоча Ігри були відкладені, вони все ж відбулися у 2021 році, звільнивши індустрію від повних виплат.

Геополітичний клімат викликає занепокоєння у страховиків, особливо у зв'язку з триваючими конфліктами та нещодавніми терористичними загрозами в Європі.

Але Міжнародний олімпійський комітет, "Париж 2024" і національні організаційні комітети разом із французькою владою зробили правильні кроки, коли йдеться про виклики на місцях.

Стратегії управління ризиками МОК враховують ці ризики, хоча конкретні умови страхування є конфіденційними.

Складність страхування зростає із залученням таких зацікавлених сторін, як національні організаційні комітети, телерадіокомпанії, спонсори та постачальники послуг гостинності, кожен з яких потребує індивідуального страхового покриття.

Окрім фізичних загроз, страховики побоюються цифрових збоїв. Атаки, керовані штучним інтелектом, можуть бути спрямовані на різні аспекти Олімпійських ігор, такі як продаж квитків, шахрайство або маніпуляції з прямою трансляцією.

Потенціал протестів і громадянських заворушень, особливо навколо парламентських виборів у Франції, ще більше ускладнює ситуацію з ризиками.

Автор:  Nataly Kramer
Джерело:  Beinsure
URL статті:  https://beinsure.com/news/insurers-faced-risks-paris-2024-olympics/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес