На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

МСФЗ 17 спричиняє зміни у світових рейтингах перестрахування у 2023 році

Версия для печати Версия для печати
29.08.2024 

Нові стандарти зміщують фокус на дохід, змінюючи список

Впровадження стандартів бухгалтерського обліку МСФЗ (IFRS) 17 у страховій галузі зумовило необхідність внесення змін до щорічного рейтингу провідних перестрахових груп за 2023 рік, складеного AM Best.

Згідно зі звітом, ця зміна була викликана необхідністю вирішити проблему відсутності порівнянності, спричинену МСФЗ 17, який змінює традиційний фокус з підписаних і зароблених премій на страхову виручку, що відображає суму, зароблену страховиками за надані послуги.

В оновленому рейтингу компанії, що звітують за МСФЗ 17, ранжуються на основі валового доходу від перестрахування, тоді як компанії, що звітують за стандартами, відмінними від МСФЗ 17, ранжуються на основі валової підписаної перестрахувальної премії.

Цьогорічний рейтинг визначає Munich Reinsurance Co. як найбільшу компанію, що звітує за МСФЗ 17, з майже $32,9 млрд доходу від перестрахування у 2023 році. За нею йдуть Hannover Rück SE з $27,0 млрд та SCOR SE з $17,6 млрд.

Серед компаній, що не звітують за МСФЗ 17, лідирує Swiss Re Ltd. з валовими підписаними преміями у розмірі $40,5 млрд, за нею йдуть Berkshire Hathaway, Inc. з $27,5 млрд і Lloyd's з $22,1 млрд.

Звіт також відображає еволюцію щорічного глобального перестрахувального звіту AM Best за останні два десятиліття, висвітлюючи значні події та ринкові тенденції. Хоча зміни в рейтингах зазвичай були скромними, прийняття МСФЗ 17 призвело до помітних зрушень у цьогорічному списку.

Карлос Вонг-Фупуй, старший директор AM Best, зазначив, що аналіз еволюціонував, щоб гарантувати, що рейтинги залишаються актуальними.

У звіті більш детально розглядаються фінансові показники світового перестрахувального ринку, зазначаючи, що галузь не відповідала своїй вартості капіталу протягом декількох років, аж до 2023 року. У 2022 році різке підвищення безризикової ставки значно підвищило вартість капіталу для перестраховиків, що в поєднанні з погіршенням ринкового тиску призвело до покращення показників андеррайтингу у 2023 році.

Як наслідок, комбіновані коефіцієнти в галузі знизилися: середній комбінований коефіцієнт для компаній, що працюють за GAAP або прирівняними до них стандартами, знизився зі 100,9% у 2022 році до 92,2% у 2023 році. Покращення результатів андеррайтингу також сприяло зростанню капіталу цих компаній: у 2023 році власний капітал зріс на 19,5%.

Найбільший внесок у це зростання зробив Berkshire Hathaway, власний капітал якого збільшився на 18,1%, з $480,6 млрд до $567,5 млрд. Звітність за МСФЗ 17 була виключена з цієї частини аналізу через вплив цього стандарту на власний капітал.

Цього року до рейтингу також увійшли нові учасники. Ascot Group Limited, міжнародна спеціалізована група зі страхування та перестрахування зі штаб-квартирою на Бермудських островах, дебютувала на 26-му місці серед компаній, що не складають звітність за МСФЗ 17. Заснована в 2001 році, Ascot вийшла на ринки США в 2019 році, зосередившись на ризиках, пов'язаних з катастрофами.

Ще один новий учасник – Ark Insurance Holdings, який посів 34 місце серед компаній, що не звітують за МСФЗ 17. Заснована в 2007 році, Ark працює через платформу Lloyd's, спеціалізуючись на страхуванні майна, нещасних випадків, а також спеціалізованому страхуванні та перестрахуванні.

Автор:  Kenneth Araullo
Джерело:  Insurance Business UK
URL статті:  https://www.insurancebusinessmag.com/uk/news/reinsurance/ifrs-17-sparks-changes-in-2023-global-reinsurance-rankings-503470.aspx

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес