На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

У чому найбільша сила страхового брокера?

Версия для печати Версия для печати
30.08.2024 

Роль брокерів як ніколи актуальна на тлі зниження довіри до страхування

Звіт, нещодавно опублікований Королівським інститутом страхування (CII), показав, що професійні брокери випереджають сайти порівняння цін, банки, будівельні товариства та страховиків, коли справа доходить до формування лояльності та довіри споживачів. Звіт є особливо актуальним у світлі нещодавнього дослідження Which?, яке показало, що довіра до страхової індустрії впала до рекордно низького рівня.

Дослідження Which? також показало, що довіра до страховиків впала до -24, найнижчого рівня з серпня 2020 року, і що лише 21% споживачів довіряють страховим компаніям, тоді як 44% висловили активну недовіру. Водночас, дослідження ІСІ підкреслило важливість інтерактивного консультування для розуміння споживачами страхування, а також те, що споживачі, які користуються послугами брокерів, повідомляють про кращий досвід щодо швидкості виплат страхових відшкодувань.

Багаторічна сила чудових страхових порад

Проливаючи світло на цю велику силу експертизи та порад у страховому посередництві, Джон Данн (на фото вгорі ліворуч), керуючий директор Brokerbility, зазначив, що професійний, поінформований, незалежний брокер є важливим партнером для будь-якої особи або компанії, який допомагає їм знайти правильне страхове рішення відповідно до їхніх обставин.

"Незалежно від того, яке покриття ви шукаєте, – сказав він, – брокер буде готовий розглянути найкращий підхід і діапазон ринків, на яких можна задіяти, щоб отримати найкращий результат для клієнта, виходячи з його ключових факторів – чи то покриття, обслуговування претензій, управління ризиками або ціна, або ж найкраще поєднання того, що є в наявності".

Джаміль Ельбаху (на фото вгорі праворуч), генеральний директор Connect Group і голова GBN Risk Solutions, підкреслив, що найкращі страхові консультації залежать від якості персоналу, який працює в брокерській фірмі. Зрештою, все зводиться до ретельності, з якою брокер ставиться до своїх клієнтів.

"Ми завжди виступаємо за підприємництво та появу більшої кількості варіантів для клієнта, але ми не вважаємо, що незалежна чи не незалежна операційна модель має до цього відношення", – сказав він. "Ми знаємо це, тому що працюємо з великими і малими брокерами, і все завжди зводиться до конкретної людини".

Говорячи про незалежне консультування у сфері брокерських послуг, Ельбаху зазначив, що за час своєї роботи на ринку він бачив, що термін "незалежність" часто плутають з терміном "сфокусованість". Коли фірма менша за розміром і більше зосереджена на своїй основній спеціалізації, вона, як правило, приносить більше користі, ніж більша організація з численними спеціалізаціями.

"Саме на цьому слід зосередитися, а не на ярлику "незалежності", – сказав він. "Протягом багатьох років я на власні очі бачив реальне зростання невеликих приватних фірм, які надають своїм клієнтам реальну цінність. Багато з них, які прагнуть обслуговувати клієнтів за кордоном, розвиватися на міжнародному рівні та зберігати свою незалежність, отримали вигоду від членства в мережі, яка дозволяє брокерам робити саме це".

За його словами, ключовим фактором, що стоїть за цими змінами, є "відтік кадрів". Оскільки організації стають більшими, цілком природно, що деякі талановиті люди залишають їх і засновують нові менші фірми. Це одна з визначальних рис ринку, що розвивається.

Що змінює ринок брокерських послуг?

Данн також підкреслив природні коливання страхової екосистеми, зазначивши, що протягом тривалого періоду часу часто з'являються розмови про те, що роль брокера зменшується або збільшується."Однак, з мого досвіду, – сказав він, – якщо клієнт знайшов надійного брокера-партнера, він продовжуватиме звертатися до нього за підтримкою та порадами, оскільки його страхові потреби розвиваються і змінюються".

"При цьому фактори, які впливатимуть на ширшу взаємодію з незалежним брокером, включають економічне середовище, зміни в законодавстві, масштабні події, які висвітлюють проблеми, наприклад, облицювання".

Що чекає на брокерів у майбутньому?

З нетерпінням чекаючи, що чекає на ринок страхових брокерів у майбутньому, Ельбахоу сказав, що його команда впевнена, що на ринку знайдеться місце для всіх, оскільки потреби клієнтів постійно розвиваються.

Данн також підкреслив свою впевненість, особливо в майбутньому незалежних брокерів, наголосивши на наступному: "Коли клієнт розуміє цінність незалежного брокера в тій чи іншій ситуації, він завжди буде шукати надійного партнера: "Там, де клієнт розуміє цінність, яку незалежний брокер привносить в ситуацію, він завжди буде шукати такого надійного партнера.

"З огляду на це, я вважаю, що на нашому ринку продовжують існувати можливості для зростання для тих, хто може налагодити чудові стосунки та використати свій досвід на користь своїх клієнтів".

Автор:  Mia Wallace
Джерело:  Insurance Business UK
URL статті:  https://www.insurancebusinessmag.com/uk/news/breaking-news/whats-the-greatest-power-of-insurance-broking-503611.aspx

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес