На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

Зміна клімату: Звіт ЄС пропонує шляхи подолання прогалин у страховому захисті

Версия для печати Версия для печати
03.09.2024 

Опублікований сьогодні звіт містить рекомендації щодо того, як зменшити розрив у захисті, спричинений зміною клімату, – розрив між тим, скільки втрачено, і тим, скільки застраховано. Заключний звіт є результатом Діалогу зі стійкості до зміни клімату – ініціативи, вперше започаткованої Європейською Комісією у 2021 році, яка зібрала широке коло зацікавлених сторін, включаючи страхову індустрію.

Визнаючи, що природні катастрофи, спричинені зміною клімату, стають дедалі інтенсивнішими і частішими, у звіті зазначається, що сьогодні лише близько 25% збитків, пов'язаних зі зміною клімату, покриваються страхуванням у Європі, хоча і з великими відмінностями між країнами.

Ніколя Жанмар, керівник відділу особистого та загального страхування Insurance Europe, який виступив співдоповідачем звіту, сказав: "Крім того, що зміна клімату є величезним викликом для наших суспільств, вона також загрожує критично важливій ролі страхової індустрії у забезпеченні захисту. Для того, щоб галузь продовжувала пропонувати широке і доступне страхування, ми повинні радикально скоротити викиди парникових газів і посилити стійкість наших громад до зміни клімату. Об'єднання зусиль (пере)страховиків, споживачів, бізнесу та політиків для того, щоб слухати, вчитися та пропонувати конкретні рішення, є одним із шляхів до цього.

Звіт містить ключові пропозиції щодо подолання прогалин у сфері захисту клімату:

  1. Підвищити обізнаність про ризики – розробити доступні інструменти для споживачів та запропонувати більше інформації, що відповідає потребам кожної місцевості;
  2. Використовувати можливості даних для забезпечення належної оцінки ризиків;
  3. Консультувати та стимулювати страхувальників до впровадження заходів з адаптації;
  4. Розподіляти відповідальність і залучати різні зацікавлені сторони для розбудови стійкості;
  5. Розглянути можливість підвищення рівня взаємодопомоги, державно-приватного партнерства та/або субсидій для вирішення подвійної проблеми – доступності та страхової захищеності.

У своєму програмному документі "Страхування має значення" Insurance Europe також нещодавно оприлюднила свої вимоги до Європейського Союзу, підтвердивши роль індустрії у боротьбі зі зміною клімату.

Джерело:  Insurance Europe
URL статті:  https://www.insuranceeurope.eu/news/3191/climate-change-eu-report-proposes-ways-to-tackle-insurance-protection-gap

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес