На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

Ринок кіберстрахування готовий до експоненціального зростання

Версия для печати Версия для печати
05.09.2024 

Звіт CyberCube прогнозує, що протягом наступного десятиліття кібернетика стане основною загрозою, що сприятиме зростанню премій з кіберстрахування, а також попиту на капітал.

Ринок кіберстрахування в США зазнає експоненціального зростання протягом наступного десятиліття, особливо тому, що сукупні кіберзбитки, як очікується, стануть піковим ризиком, який за розміром конкуруватиме з найсерйознішими збитками від природних катастроф, прогнозує CyberCube у своєму новому звіті.

Однак у звіті застерігається, що кібер-ризик залишається капіталомісткою загрозою, яка вимагатиме структурних інновацій у страховій галузі, щоб задовольнити зростаючий попит на більш високі ліміти покриття та сприяти більшій стійкості до кібер-загроз.

"Ринок кіберстрахування в найближчі 10 років очікує значне зростання порівняно з іншими видами страхування", – заявив Алекс Тененбаум, директор з надання послуг компанії CyberCube і провідний автор звіту.

"Для підтримки сталого зростання необхідні структурні зміни. Деякі з цих змін вже починають зароджуватися і потребують палива для прискорення зростання – наприклад, проникнення в малий бізнес і поява кібер-ринку цінних паперів, пов'язаних зі страхуванням. Деякі з них все ще перебувають у зародковому стані, і для їхнього розгортання знадобиться ширша ринкова співпраця, наприклад, державно-приватне партнерство, яке працюватиме на користь обох сторін".

За даними CyberCube, у 2023 році окремі кіберпремії в США склали 8 мільярдів доларів. Якщо припустити, що всі носії ризиків управляють капіталом для захисту від сукупних збитків, що виникають 1 раз на 250 років, CyberCube повідомляє, що згідно з його моделлю катастроф, у 2023 році галузь потребувала 20 мільярдів доларів США капіталу. "Іншими словами, (пере)страховикам потрібно 20 мільярдів доларів, щоб виконати зобов'язання у разі настання сукупного кібер-збитку за 1-250 років (ймовірність 0,4%)", – пояснюється у звіті.

CyberCube змоделював три сценарії розвитку ринку самостійного кіберстрахування в США на наступне десятиліття:

  • 10% середньорічний темп зростання (CAGR) призведе до того, що до 2034 року обсяг премій становитиме $17 млрд.
  • Середньорічні темпи зростання на 20% призведуть до зростання премії на 45 мільярдів доларів.
  • При 30% середньорічних темпах зростання кіберпремії в США можуть досягти 109 мільярдів доларів.

За прогнозами CyberCube, до 2034 року кіберризики стануть основною загрозою для страховиків майна і страхування від нещасних випадків, оскільки, згідно з цим прогнозом, ризики зростатимуть пропорційно страховим преміям.

Виходячи з прогнозованого зростання премій на 20% протягом наступного десятиліття, американський кібер-ринок потребуватиме збільшення капіталу на 500% до 121 мільярда доларів для управління ризиками, пов'язаними зі збитковими подіями, які відбуваються 1 раз на 250 років, йдеться у звіті. Цей рівень потенційних збитків перевищить збитки від урагану Катріна 1992 року, найбільшої природної катастрофи на сьогоднішній день, застраховані збитки від якої у 2023 році становитимуть 102 мільярди доларів США, зазначає CyberCube.

Виклики та можливості

Сторонні коментатори в цілому досягли консенсусу щодо середньорічного темпу зростання світового ринку кіберстрахування на рівні приблизно 25% протягом наступних двох-п'ятнадцяти років, зазначає CyberCube. Однак, згідно зі звітом, досягнення більш високих темпів зростання вимагатиме інноваційних продуктів для збільшення проникнення кіберстрахування в організаціях, а не покладатися в основному на підвищення ставок, як це спостерігалося в останні роки.

Низький рівень проникнення та недостатні ліміти покриття створюють як виклики, так і можливості для страховиків та брокерів. За даними CyberCube's U.S. Industry Exposure Database, майже три чверті (72%) великих компаній сьогодні купують певний рівень автономного кіберстрахування в США. Однак цей показник знижується до 43% для середніх компаній, 12% для малого бізнесу і лише 3% для мікроорганізацій.

Незважаючи на ці виклики, перед страховиками відкриваються значні можливості для розширення ринку кіберстрахування. Розвиток нових ринків, таких як споживче кіберстрахування та кіберстрахування мікробізнесу, може допомогти збільшити страхові премії та підвищити стійкість. Диверсифікація ризиків географічно та за галузями є ще однією ключовою стратегією. Наприклад, зростання покриття інтернет-технологій та вихід на ринки з недостатнім рівнем обслуговування може допомогти страховикам розподілити ризики та отримати нові джерела премій.

Нові рішення

Згідно зі звітом, ринок цінних паперів, пов'язаних із кіберстрахуванням (ILS), набирає обертів завдяки першим випускам облігацій на випадок катастроф у 2023 році від таких великих страховиків, як Axis Capital, Beazley, Chubb та Swiss Re. Ці облігації 144A на випадок кіберкатастроф, а також перші приватні облігації на випадок кіберкатастроф, випущені на початку року, знаменують собою значну еволюцію на арені кібер-(пере)страхування, оскільки галузь прагне використати ринки капіталу для управління системними кібер-ризиками.

Однак до 2034 року розмір ринку кібер-ІЛС повинен значно зрости, щоб зрівнятися з нинішнім ринком майнових ІЛС і відповідати прогнозованим вимогам до капіталу для покриття кібер-ризиків, зазначили в CyberCube. Наприклад, у 2023 році в обігу перебували облігації 144A на суму 37 мільярдів доларів США, які покривали пікові ризики, пов'язані з нерухомістю в США. Навіть якщо до 2034 року ринок кібер-страхування відповідатиме цьому розміру, (ре)страховий капітал все одно повинен буде зрости більш ніж утричі протягом наступного десятиліття, щоб досягти 121 мільярда доларів капіталу, виходячи з 20% середньорічних темпів зростання.

Оскільки кіберризики продовжують зростати, державно-приватне партнерство, подібне до того, яке використовується для ризиків тероризму, повеней та ураганів, може стати необхідним для забезпечення достатнього потенціалу на випадок найгірших наслідків. У 2023 році Білий дім запустив Національну стратегію кібербезпеки як скоординовані зусилля, спрямовані на посилення стійкості американської економіки до катастрофічних кіберризиків.

CyberCube очікує, що інновації в страховому секторі та ініціативи державно-приватного партнерства повинні розвиватися в тандемі зі зростанням кібер-ризиків, оскільки приватний сектор може бути не готовий взяти на себе всі збитки, пов'язані з найбільш екстремальними подіями в середньому та високому діапазоні прогнозів зростання кібер-страхування.

Повний звіт CyberCube можна переглянути тут.

Джерело:  Risk & Insurance
URL статті:  https://riskandinsurance.com/cyber-insurance-market-poised-for-exponential-growth/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес