На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

Світовий ринок перестрахування зросте на 2-3% протягом наступних трьох років: Munich Re

Версия для печати Версия для печати
08.09.2024 

Ринкове середовище для перестраховиків залишається одночасно перспективним і складним, і після вражаючого зростання в останні роки, ринок готовий до зростання на 2-3% протягом наступних трьох років, заявила компанія Munich Re на 66-му Rendez-Vous de Septembre в Монте-Карло.

Зростання на 2-3% протягом наступних трьох років, з поправкою на інфляцію, поставило б світовий ринок перестрахування "шия в шию" з первинним ринком.

Munich Re, одна з найбільших перестрахових компаній світу, вважає, що зростання сектору перестрахування може бути ще сильнішим в Азійсько-Тихоокеанському регіоні та Латинській Америці, але також існує потенціал для слабшого зростання в більш розвинених регіонах, таких як США та Європа.

На RVS 2024 фірма виділила природні катастрофи та зміну клімату, страхові випадки та інфляцію страхових виплат, а також кібер-ризики як сфери, що потребують спеціальної експертизи ризиків та дисциплінованого підходу.

Щодо природних ризиків, то дані перестраховиків свідчать про тенденцію до зростання страхових збитків, яка тісно пов'язана зі збільшенням вразливості активів. Реальність така, що в той час як великі урагани і землетруси можуть призвести до високих страхових збитків, останнім часом непікові ризики, зокрема, сильні конвективні шторми і повені, спричиняють зростання страхових збитків, які зараз часто перевищують поріг у 100 мільярдів доларів США.

Що стосується збитків у США, то Munich Re відзначає тенденцію до присудження все більших і більших збитків, а керівники компанії на сьогоднішньому брифінгу підкреслили, що тиск на резерви залишатиметься проблемою для всього сектору в 2024 році.

Обговорюючи третю ключову сферу, кібер, перестрахувальник стверджує, що ринок кібер-перестрахування продовжує зростати і готовий до значного розширення.

"Сфери природних катастроф, нещасних випадків та кібер-ризиків є символічними для ролі Munich Re. Ми є носієм ризиків зі значними фінансовими ресурсами та унікальним досвідом, особливо коли йдеться про найбільші та найскладніші ризики. Наші клієнти можуть покладатися на нашу здатність використовувати наші знання та сили для пом'якшення волатильності їхніх страхових виплат. У свою чергу, ми без вагань припинимо бізнес, який не відповідає нашим технічним критеріям стабільної прибутковості", – сказав член правління Штефан Голлінг.

Окрім цих конкретних частин ринку перестрахування, Munich Re також прокоментувала ринок у більш широкому сенсі, підкресливши, що зараз сектор досяг "розумного балансу" в умовах, що характеризуються високим попитом.

"Тим не менш, зберігається значна невизначеність: інфляція страхових виплат все ще залишається високою в ряді сегментів, а над загальним економічним середовищем нависають значні ризики погіршення", – сказав Томас Блунк, член Правління компанії. "Мюнхенське перестрахувальне товариство буде послідовно працювати над тим, щоб забезпечити адекватні ризикам тарифи та умови. Наша фінансова стійкість та досвід дозволять нам також вибірково розширювати наші можливості на користь наших клієнтів".

Як і очікувалося, рівень перестрахувального капіталу, як традиційного, так і альтернативного, зріс цього року, і оскільки попит на захист залишається дуже високим, він, ймовірно, зросте ще більше до кінця року.

"Адекватний прибуток має вирішальне значення для перестрахувального сектору, який не зміг заробити на вартість капіталу протягом чотирьох з останніх семи років. Але одного хорошого року недостатньо. Ми повинні постійно досягати адекватних ризикам ставок, враховуючи, що зростаюча волатильність і схильність до ризиків призводять до потреби в більшому ризиковому капіталі", – додав Бланк.

Джерело:  Reinsurance News
URL статті:  https://www.reinsurancene.ws/global-reinsurance-market-to-grow-by-2-3-over-next-three-years-munich-re/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес