На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

З якими основними проблемами стикаються страхові брокери сьогодні?

Версия для печати Версия для печати
12.09.2024 

Лідери заглиблюються у головні проблеми, з якими стикаються як національні, так і міжнародні компанії.

Залежно від місця, яке займають брокери в страховій екосистемі, проблеми, з якими стикаються їхні клієнти, та їхні власні бізнес-моделі відповідно відрізняються.

Наприклад, нещодавнє дослідження, проведене компанією Prestige Underwriting, висвітлило основні занепокоєння брокерів щодо нестачі потенціалу на ринку нестандартного страхування, зазначивши, що 79% брокерів на ринку відчувають труднощі із забезпеченням покриття для клієнтів з особливими нестандартними ризиками. Тим часом, останнє дослідження "Брокерський барометр", проведене компанією Aviva, показало, що обслуговування страховиків є проблемою номер один, що впливає на брокерів сьогодні, за якою слідує занепокоєння щодо недостатнього страхування, спричинене інфляційним тиском.

Що впливає на незалежних брокерів сьогодні?

Пропонуючи свій погляд на ризикове середовище, з яким стикаються брокери сьогодні, і на те, наскільки добре вони підготовлені до пом'якшення цього тиску, Джон Данн (на фото зліва), директор департаменту брокерських послуг, підкреслив, що сервіс залишається ключовим питанням для брокерів. "Це підтверджується останніми циклами пролонгації, коли брокери отримують багато відгуків про те, що набагато більше ризиків пролонгуються через те, що страховики намагаються вчасно донести умови до брокерів, щоб ті представили їх клієнтам, а клієнти мали змогу прийняти рішення вчасно до початкової дати пролонгації".

Визначаючи деякі ключові фактори, що стоять за цим, Данн зазначив, що відгуки свідчать про те, що, хоча страховики набрали і заповнили багато відкритих вакансій, прогалини в навичках залишаються в торгівлі на передовій лінії, щоб надавати послуги на історичних рівнях. Він додав, що члени мереж можуть допомогти уникнути певної турбулентності, оскільки мережеві відносини забезпечують спеціальні контактні пункти та шляхи ескалації.

Основні виклики, що впливають на брокерів з міжнародними амбіціями

Хуссам Єхья (на фото праворуч), директор і керівник міжнародного відділу GBN Risk Solutions, зазначив, що ключовий ризик, який турбує його команду, пов'язаний зі складністю ведення брокерського бізнесу на міжнародному рівні.

"Незалежно від того, чи це міжнародний брокер, якому потрібне рішення в конкретній країні, чи невеликий брокер, який несе ризики на декількох територіях, багато хто не в змозі слідувати за зростанням своїх клієнтів, оскільки їхні потреби зростають на міжнародному рівні", – сказав він. "За цим ризиком стоїть багато факторів, в тому числі відсутність у брокера знань або ресурсів для розміщення міжнародного бізнесу, а також потенційна можливість пред'явлення претензій з боку E&O, якщо це буде зроблено неправильно або з порушенням вимог законодавства.

"Міжнародний бізнес є складним, тому розуміння юрисдикції, законодавства та комплаєнсу на закордонних територіях є необхідністю. Виклик полягає в тому, щоб мати можливість надавати послуги такого ж рівня за кордоном, як і вдома".

Як брокери можуть пом'якшити цей тиск?

Розповідаючи про те, як брокери можуть пом'якшити ці виклики, Єх'я підкреслив, що для того, щоб запропонувати рішення на міжнародному рівні, необхідні знання про обов'язкові та рекомендовані види страхування, які відрізняються в кожній країні. Крім того, за його словами, необхідний досвід навігації в місцевому регуляторному та законодавчому середовищі, включаючи те, як потрібно розміщувати бізнес, наприклад, деякі країни працюють за принципом "готівка до покриття".

"Мабуть, найважливішою вимогою є наявність надійного місцевого партнера на місці, – сказав він, – партнера, який знає і розуміє міжнародну специфіку і може забезпечити особисте обслуговування іноземного клієнта, включаючи збір премій, проведення оцінки ризиків тощо". Міжнародна експертиза – це окрема ніша, і більшість брокерів не мають ресурсів для того, щоб створити відповідну структуру підтримки.

"Здобуття цих навичок власними силами є великою інвестицією. Більшість малих та спеціалізованих брокерів потребують зовнішньої допомоги з міжнародними розміщеннями, щоб вони могли зосередитися на розвитку бізнесу своїх клієнтів без необхідності керувати технічними аспектами міжнародних розміщень".

Незважаючи на складнощі, пов'язані з міжнародним бізнесом, Єх'я радить брокерам не цуратися можливостей, які він відкриває, але переконатися, що вони працюють з правильними партнерами. "Створення міжнародного потенціалу з нуля є дорогим і трудомістким процесом, – сказав він, – і ми не рекомендуємо йти цим шляхом, коли вже існують готові рішення".

Чи світле майбутнє у брейкінгу?

Оскільки брокери стикаються зі складним і швидкозмінним ризиковим середовищем, майбутнє може виглядати невизначеним. Однак і Єхья, і Данн підтвердили свою впевненість у майбутньому сектору, хоча Данн додав, що ринку потрібно знайти нові способи підтримки нового покоління підприємців-брокерів. Це включає в себе допомогу їм у подоланні високих цінових бар'єрів для входу на ринок і підтримку в орієнтуванні в регуляторному середовищі.

"Наш ринок потребує різноманітності, щоб забезпечити найкращу пропозицію для клієнта, і ми впевнені, що на ньому знайдеться місце для кожного", – додає Єхья. "А здатність керувати міжнародними операціями надасть брокерам конкурентну перевагу і дозволить їм утримувати клієнтів та утримувати закордонні доходи".

Джерело:  Insurance Business UK
URL статті:  https://www.insurancebusinessmag.com/uk/news/breaking-news/what-are-the-top-pressures-facing-insurance-brokers-today-505276.aspx

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес