На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

П'ять факторів, що лежать в основі тенденцій майнового перестрахування

Версия для печати Версия для печати
19.09.2024 

Ринок може зробити більше для забезпечення частотного захисту для цедентів.

У той час як нещасний випадок зайняв своє законне місце за столом переговорів на RVS в Монте-Карло в цьому році, майно залишилося "фаворитом" перестрахувального світу.

На брифінгу Aon "Сезон поновлення перестрахування", що передував конференції, Трейсі Хатлестад (на фото), керівник відділу майнового перестрахування Aon, окреслила свої очікування щодо розвитку ринку в майбутньому, якщо нинішні умови збережуться. Вона розбила розмову на п'ять ключових напрямків, першим з яких є потужний потенціал для покриття ризиків майнових катастроф. "Незважаючи на те, що нові гравці на ринку не з'являються, підвищення ставок та утримань за останні кілька років, а також прибутки перестраховиків за останні 18 місяців значно збільшили пропозицію на ринку страхування від стихійних ризиків".

Це було очевидно протягом 2024 року, коли попит на ринку збільшився приблизно на 10% і був добре забезпечений пропозицією з боку перестраховиків, зокрема, спільноти, що займається котячими облігаціями. За її словами, частково це пов'язано зі зростанням інфляції та збільшенням приватних маркетингових закупівель у пікових зонах ризику у Флориді. Частково це результат відкладеного попиту з 2023 року, обмежень у закупівлях і бюджетуванні, а також еволюції поглядів на ризики.

За її словами, обсяги випуску облігацій для котів продовжують досягати нових пікових рівнів і зростають швидшими темпами, ніж на традиційних ринках. Тим часом, кількість спонсорів зросла з 46 близько року тому до 66 за останні 12 місяців, і сьогодні на ринку облігацій для котів розміщено облігацій на суму понад 45 мільярдів доларів. "Що стосується подальших інфляційних тенденцій, ми вважаємо, що вони послабилися. Ми очікуємо, що попит продовжить зростати у 2025 році, хоча й повільнішими темпами, ніж у 2024 році, ймовірно, приблизно від 5% до 5%".

Доходи перестраховиків та котячий ризик

Другий аспект, на який звернула увагу Хатлестад, полягає в тому, що, навіть незважаючи на очікуване пом'якшення ставок, очікувана прибутковість перестраховиків все ще залишається привабливою і, швидше за все, буде відповідати цільовим очікуванням щодо рентабельності власного капіталу. За її словами, ніхто не говорить про те, що ринок повинен забути про ринкову активність, яка спостерігалася в період між 2017 і 2022 роками, але важливо пам'ятати, що до цього, впродовж багатьох років підвищеної збитковості і позитивних результатів перестрахування, перестраховики мали дійсно міцні, збалансовані відносини з перестраховиками та їхніми цедентами.

"Ми очікуємо, що це повториться у 2025 році", – сказала вона. "Наш внутрішній аналіз світового ринку страхування майна на основі мультимодельного підходу та скоригованої історичної картини збитковості свідчить про те, що навіть за таких тенденцій до пом'якшення ставок перестраховики досягнуть цільового рівня рентабельності власного капіталу при середніх або очікуваних результатах збитковості. І ми очікуємо, що це станеться, коли ми будемо оцінювати ризики 2025 року".

По-третє, Хатлестад зазначила, що ринок, ймовірно, продовжуватиме залишатися конкурентним за ризики, пов'язані з котами. За її словами, перестраховики, на фоні широкої пропозиції, створюватимуть конкуренцію, і Aon очікує, що перестраховики вийдуть на ринок з партнерським підходом. Це має кілька форм, однією з яких є підтримка на всіх рівнях програм страхування від майнових катастроф по всьому світу, а також більш цілісний підхід до інших розміщень, які цеденти прагнуть придбати на сьогоднішньому ринку. Розуміння цих пріоритетів окремих цедентів буде ключовим для будь-якого перестраховика, який прагне досягти амбіцій зростання.

Захист частоти та очікування щодо поновлення

"По-четверте, ринок може зробити більше для забезпечення частотного захисту страхувальників", – сказав Хатлестад. "Якщо говорити про майнові збитки, то у 2023 році ми побачили майже 125 мільярдів доларів збитків від застрахованих котів, і переважна більшість з них була утримана страховиками. Я думаю, ми всі про це знаємо. Понад 50% збитків за останні два десятиліття припадає на страхові випадки, пов'язані з викраденням котів, окрім ураганів та землетрусів. А за останні п'ять років сильний конвективний шторм очолив рейтинг збитків від циклонів як найбільша причина збитків, застрахованих на ринку страхування домашніх тварин.

"Як ринок, ми очікуємо, що перестраховики матимуть капітал для захисту від волатильності цього ризику, і ті з них, які зможуть співпрацювати з Аон та цедентами для пошуку індивідуального частотного захисту, що відповідає їхнім цілям – адже для кожного цедента він різний – матимуть найкращі позиції для розвитку своїх ключових клієнтів та отримання більших довгострокових прибутків на ринку".

П'ята і остання тенденція, на яку звернула увагу Хатлестад, пов'язана з очікуваннями перестраховиків щодо продовження договорів перестрахування в цілому: Aon очікує, що поточна ринкова траєкторія призведе до того, що ціни на продовження договорів перестрахування і надалі залишатимуться більш конкурентоспроможними. За її словами, страховики матимуть високі очікування щодо дотримання перестраховиками термінів подання котирувань та отримання чистих дозволів на перестрахування. "Реагування на пріоритети кожного окремого цедента буде для страховиків ключовим показником рівня прихильності перестраховика до процесу поновлення".

Автор:  Mia Wallace
Джерело:  Insurance Business UK
URL статті:  https://www.insurancebusinessmag.com/uk/news/reinsurance/five-factors-underpinning-the-trajectory-of-property-reinsurance-trends-506334.aspx

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес