На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

46% комерційної нерухомості у Великобританії застраховані недостатньо – Gallagher

Версия для печати Версия для печати
25.09.2024 

Недостатнє страхування вражає британську комерційну нерухомість.

Новий звіт страхового брокера Gallagher показує, що 46% комерційної нерухомості у Великобританії застраховані недостатньо, що наражає власників на значні фінансові ризики. Дослідження висвітлює зростаючу проблему, спричинену інфляційним тиском, із середнім дефіцитом страхового покриття близько 40%.

Інфляція значно підвищила вартість будівельних матеріалів та робочої сили, через що багатьом власникам нерухомості складно забезпечити відповідність страхового покриття фактичним витратам на відновлення. З 2020 року ціни на будівельні матеріали зросли на 36%, а вартість робочої сили лише за останній рік зросла на 7%.

Згідно з дослідженням, шість з десяти (63%) менеджерів з врегулювання збитків вказали на зростання матеріальних витрат, що є причиною недострахування, тоді як 50% пов'язали цю проблему зі зростанням витрат на робочу силу. Перебої в ланцюжках поставок, дефіцит сировини та нестача робочої сили ускладнюють ситуацію.

"Ці дані показують, наскільки важливо для власників нерухомості співпрацювати з фахівцями з управління ризиками при страхуванні свого майна, оскільки ті, хто цього не робить, наражають себе на значний фінансовий ризик", – заявив директор з питань страхових виплат Gallagher Філ Дейлі (Phil Daly).

"Очевидно, що наше дослідження показує, що проблема недострахування нікуди не поділася і навіть зросла за останні п'ять років".

Було виявлено, що 67% менеджерів з врегулювання збитків скоротили або відхилили претензії через недостатнє покриття, а 62% заявили, що ця проблема погіршилася за останні п'ять років.

Крім того, 96% респондентів зазначили, що терміни відновлення та ремонту комерційної нерухомості збільшилися, що ще більше посилює ризик тривалого закриття або переривання бізнесу. Більше половини (54%) менеджерів з врегулювання збитків також повідомили, що покриття на випадок перерви в роботі часто є недостатнім.

Ще одним фактором, що призводить до недострахування, є нездатність власників комерційної нерухомості проводити регулярну оцінку. Дослідження показало, що 37% менеджерів по врегулюванню збитків пояснюють недострахування тим, що власники нехтують переоцінкою вартості своєї нерухомості, яку зазвичай рекомендується проводити кожні три роки.

"[Недостатнє страхування] становить значну загрозу для бізнесу, який може опинитися перед необхідністю нести частину витрат на відбудову або ремонт своїх приміщень, – додає Дейлі. "Такі проблеми, як перебої у постачанні та підвищений попит на матеріали, означають, що власники можуть зіткнутися з більш тривалим часом ремонту, що несе серйозний ризик переривання бізнесу".

Автор:  Terry Gangcuangco
Джерело:  Insurance Business UK
URL статті:  https://www.insurancebusinessmag.com/uk/news/property-insurance/underinsurance-hits-uk-commercial-properties-507043.aspx

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес