На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

ЕКА збільшила обсяги страхування експорту з 100 млн грн до 7,9 млрд грн за п'ять років

Версия для печати Версия для печати
27.09.2024 

Український бізнес отримує потужну підтримку від фінансових інституцій. Про це йшлося під час конференції в рамках проєкту Exporters: Talk & Network, присвяченій ефективним стратегіям та інструментам підтримки експортоорієнтованих компаній.

Руслан Гашев, голова правління ПрАТ "ЕКА", під час свого виступу розповів про розвиток Агентства та його продуктів у відповідь на запит від експортоорієнтованого бізнесу та завдяки змінам у профільному законодавстві, які набули чинності у 2022 році. За його словами, обсяги підтриманого експорту зросли зі 100 млн грн у 2018 році до 7,9 млрд грн у 2023 році. Агентство планує досягти 8 млрд грн до кінця цього року і збільшувати цей показник, реалізовуючи свою Стратегію розвитку до 2029 року, розроблену у співпраці зі Світовим Банком.

Головний продукт компанії – страхування договорів зовнішньоекономічної діяльності, але доволі популярним серед клієнтів є страхування банківських кредитів, які банки-партнери ЕКА видають бізнесу для виконання експортних контрактів, оскільки страховку від ЕКА банки визнають достатньою заставою, що спрощує експортерам отримання фінансування та знижує його вартість. Тільки у 2024 році банки видали під страховку ЕКА близько 390 млн грн кредитів.

З червня 2024 року ЕКА уже пропонує страхування інвестиційних кредитів та прямих інвестицій від воєнних і політичних ризиків та планує розширити спектр послуг, включаючи страхування комерційних ризиків для інвестиційних проєктів.

Руслан Гашев зазначив, що існують моменти, які вимагають допрацювання на законодавчому рівні. Наприклад, максимальний розмір страховки, який зараз може запропонувати ЕКА, становить 200 млн грн, що не задовольняє потреби великого корпоративного бізнесу, а отже актуальним є збільшення статутного капіталу Агентства.

Джерело:  EBA
URL статті:  https://eba.com.ua/eksportnyj-potentsial-ukrayiny-yak-otp-bank-eka-ta-usaid-dopomagayut-ukrayinskym-kompaniyam-zavojovuvaty-svitovi-rynky/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес