На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

Очікується подальше зміцнення ринку страхування відповідальності

Версия для печати Версия для печати
01.10.2024 

Страхувальники відповідальності, які мають доступ до ринку ексцедентного та надлишкового страхування, повинні очікувати прискорення зростання ставок протягом наступних кількох місяців, кажуть керівники галузі.

Погіршення результатів андеррайтингу в порівнянні з минулими роками і триваюча тенденція до збільшення кількості судових рішень і врегулювань, ймовірно, змусить андеррайтерів продовжувати наполягати на підвищенні цін на ринку, на якому спостерігається зростання ставок протягом останніх шести років, кажуть вони.

Такі складні класи, як ризики, пов'язані з проживанням та вантажоперевезеннями, і надалі демонструватимуть найбільше зростання, заявили вони під час зустрічей на щорічній конференції Асоціації оптового та спеціалізованого страхування, що відбулася минулого тижня в Сан-Дієго.

Загалом, ринок надлишкових і зайвих ліній продовжує розширюватися, і багато керівників на WSIA заявили, що очікують подальшого зростання.

"Певна свобода тарифної реформи, яку ви маєте у сфері нафтогазового страхування, дає вам велику гнучкість у вирішенні нових ризиків та подоланні невизначеності, яку ми продовжуємо спостерігати", – зазначила Сабріна Харт, президент та головний виконавчий директор Munich Re Specialty North America.

Значна частина зростання ринку розвідки та видобутку за останні кілька років була зумовлена підвищенням тарифів та нестачею потужностей на допущеному ринку.

"Нещасні випадки явно стають жорсткішими", – сказав Тім Тернер, голова і генеральний директор Ryan Turner Specialty, оптового брокерського підрозділу Ryan Specialty Holdings Inc.

За його словами, підвищення ставок є найвищим у таких складних класах, як цивільна відповідальність, транспортні перевезення, великі об'єкти та відповідальність перед споживачами.

"Це значна частина того, що надходить на оптовий ринок, тому сам потік залишається дуже сильним, і ми спостерігаємо підвищення ставок на багато з цих конкретних класів бізнесу", – сказав пан Тернер.

За словами Лізи Девіс, генерального директора Canopius US Insurance Inc. у США та на Бермудських островах, ринок відповідальності, схоже, перебуває в "точці перегину", і ставки будуть зростати й надалі, зазначила вона.

Canopius виходить на ринок надлишкової відповідальності, пропонуючи ліміти в розмірі $5 млн.

"Це також гарний час для виходу на ринок для таких, як ми, які не мають жодних проблем зі спадщиною, тому ми можемо почати з чистого аркуша", – сказала пані Девіс.

За словами Алекса Бланко, генерального директора страхової компанії Vantage Group Holdings Ltd. з Філадельфії, ставки по всьому портфелю ексцедентних зобов'язань зросли на 8-10%, – сказав Алекс Бланко, генеральний директор компанії.

За словами пана Бланко, тарифи на вантажоперевезення зростають на 15-20%.

"Ми продовжуємо бачити значні вироки в окремих юрисдикціях, які виправдовують таку думку про обмеженість можливостей і підвищення ставок", – сказав він.

"Ми очікуємо, що наступного року загальна відповідальність буде складною", – сказав Денні Кауфман, президент компанії Burns & Wilcox, що базується в Детройті.

"Фінансування судових процесів, регуляторне середовище, ядерні вироки, всі ці загальні проблеми ... створюють дуже складне середовище для юридичної практики", – сказав він.

Декілька керівників назвали фінансування судових процесів, коли інвестор фінансує судовий процес в обмін на частину прибутку, і так звану соціальну інфляцію як серйозні проблеми, що турбують андеррайтерів.

"У транспортній сфері з'являється так багато ядерних вердиктів. Це не лише далекомагістральні вантажоперевезення; це лівреї, це спільна економіка, це таксі, автобуси. Усе, що пов'язано з транспортом, є дуже гарячим, і ринок скорочується", – сказав пан Тернер з Ryan Specialty.

Перестраховики також чинять тиск на ринок, каже Расс Стайн, виконавчий віце-президент компанії Risk Placement Services Inc., оптового підрозділу Arthur J. Gallagher & Co, що базується в Скоттсдейлі, штат Арізона, США.

"У перестрахувальному співтоваристві існує велике небажання продовжувати надавати свої перестрахувальні потужності страховим компаніям для ризиків підвищеної небезпеки, таких як житлові ризики та ризики вантажних перевезень", – сказав він.

Небажання страховиків пропонувати великі шматки ємності ускладнило розміщення, сказав пан Штайн.

"Вам доведеться трохи пограти в тетріс на деяких з цих великих надлишкових веж і з'ясувати, хто куди піде і яку потужність ви можете отримати", – сказав він.

За словами Кайла Стернадорі, нью-йоркського керівника відділу ексцедентного страхування Navigators, підрозділу The Hartford Financial Services Group Inc, Кайл Стернадорі рідко пропонує ємність у сегментах понад $5 млн.

"Це ринок, який має багато пропускної спроможності, але контролює її розподіл між перевізниками", – сказав він.

Погіршення результатів андеррайтингу за попередні роки також впливає на ринок.

Занепокоєння щодо збільшення збитків та розвитку попереднього року призведе до підвищення рівня відповідальності, вважає Ерік Коппанг (Eric Koppang), керівник відділу первинної допомоги постраждалим у компанії Navigators, що базується в Чикаго.

"Тенденція до зростання збитковості зараз дуже актуальна, і ми прагнемо, щоб наші ціни на продовження договорів випереджали цю тенденцію", – сказав він.

За словами пана Коппанга, звичні ризики займають значну частку в самострахуванні, тоді як п'ять років тому страховики пропонували покриття на перший долар.

Страховики намагаються визначити, як розвиватимуться тенденції збитковості між 2019 і 2023 роками, і оцінити, чи достатньою мірою підвищення цін і реструктуризація програм відображають ці тенденції збитковості, сказав Метт Долан, президент Північної Америки в Ironshore і виконавчий віце-президент Liberty Mutual Insurance Co. з глобальних ризик-рішень, що займається страхуванням.

"Я б назвав цей ринок стійким, і, можливо, він стає все більш стійким, оскільки люди починають краще розуміти, як виглядають ці втрачені тенденції", – сказав він.

Кілька компаній повідомили про несприятливий розвиток подій у 2015-2019 роках, зазначила Ліз Крамер, президент відділу E&S Munich Re Specialty North America.

"Здається, що в 2021-2023 роках – саме тоді ми вийшли на ринок – буде більше оптимізму, але я б сказала, що про це ще дуже рано говорити", – сказала вона. "Зараз ми спостерігаємо набагато більш стійкий ринок страхування від нещасних випадків".

Автор:  Gavin Souter
Джерело:  Business Insurance
URL статті:  https://www.businessinsurance.com/liability-insurance-market-expected-to-firm-further/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес