На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

Глобальна премія морського страхування досягла $39 млрд, збільшившись на 6%

Версия для печати Версия для печати
03.10.2024 

У 2023 році глобальна база премій морського страхування досягла $39 млрд, що на 6% більше, ніж у попередньому році. Зростання відбулося в усіх секторах. Премії зі страхування вантажів зросли на 6,2%, премії зі страхування каско – на 7,6%, а премії зі страхування офшорної енергетики – на 4,6%, згідно з даними Міжнародного союзу морського страхування (IUMI), який обговорив ключові тенденції на ринку морського страхування.

Найбільша частка премій припала на страхування вантажів – 56,9%. На океанське каско припало 23,6%, на морську енергетику – 11,9%, а на морську відповідальність – 7,7%. Цей розподіл залишився стабільним порівняно з 2022 роком.

У регіональному розрізі на Європу припадає 48,5% світових премій. Азійсько-Тихоокеанський регіон займає 28,1%, Латинська Америка – 10,9%, а Північна Америка – 7%. Решта 5,5% припадає на решту світу.

Європейські премії мають тенденцію до зростання з 2019 року, в той час як ринок Азії відновлюється з 2016 року. У Латинській та Північній Америці також зафіксовано помірне зростання.

Основні висновки з ринку морського страхування

  • База премій з морського страхування досягла $38,9 млрд
  • Страхування вантажів зросло на 6,2%. Найбільша частка припадає на страхування вантажів – 56,9%.
  • Премії по КАСКО зросли на 7,6%. На частку КАСКО припало 23,6%.
  • Премії по морській енергетиці зросли на 4,6%. Офшорна енергетика зайняла 11,9
  • Морська відповідальність займала 7,7%.
  • Європа лідирує з 48,5% світових премій.
  • Азійсько-Тихоокеанський регіон займає 28,1%.
  • На Латинську Америку припадає 10,9%, а на Північну Америку – 7%.

Астрід Зельтманн, віце-голова Комітету фактів і цифр IUMI, пояснила, що зростання премій пов'язане зі збільшенням обсягів торгівлі, вартості суден і цін на нафту, які стимулюють активність у сфері офшорної енергетики. Вона також зазначила, що геополітичні фактори та ринкові умови, зокрема, пропускна спроможність, вплинули на розмір премій у різних регіонах.

Дедалі більші судна, зростаюче накопичення цінностей, зміни в технологіях і паливі, а також зміни торговельних маршрутів – все це означає зміну ризиків, які необхідно відстежувати і враховувати в майбутньому.

Зельтманн додав, що хоча в останні роки кількість страхових випадків була відносно низькою, великі судна, технологічний прогрес, нові види палива та зміна торговельних маршрутів створюють нові ризики, за якими страховики повинні уважно стежити.

IUMI, глобальна асоціація, що представляє морських страховиків, підкреслила загальне зростання галузі в 2023-2024 роках.

Автор:  Yana Keller
Джерело:  Beinsure
URL статті:  https://beinsure.com/news/global-marine-insurance-premium/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес