На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

У 2025 році автостраховики зіткнуться зі зростанням вартості ремонту, електромобілів та технічної

Версия для печати Версия для печати
04.10.2024 

Згідно зі звітом CCC Intelligent Solutions Inc. "Crash Course Q3 2024", в умовах інфляції та дефіциту робочої сили, зростаючого впливу електромобілів (EV) та збільшення витрат на ремонт, страховикам та ремонтникам доведеться пройти вибоїстий шлях у наступному році.

Щоквартальний звіт базується на інформації, отриманій з 300 мільйонів транзакцій, пов'язаних зі страховими випадками, та мільйонів заяв на відшкодування тілесних ушкоджень та страхових виплат за нещасні випадки (PIP) / медичних виплат (MedPay), оброблених клієнтами CCC за допомогою продукту провайдера хмарної платформи.

Згідно з останнім звітом, загальна вартість ремонту (TCOR) зросла на 3,7 відсотка в першій половині 2024 року порівняно з аналогічним періодом 2023 року, що було зумовлено, насамперед, витратами на робочу силу та запасні частини.

Ставки заробітної плати зросли на 4,9% порівняно з минулим роком, що створило додаткове фінансове навантаження на ремонтні майстерні та страховиків.

Зростаюча складність транспортних засобів, особливо з поширенням електромобілів, призводить до збільшення кількості запчастин і робочих годин на ремонт, зазначає CCC.

Згідно з даними, у першій половині 2024 року на електромобілі припадає 2,4% всіх заявок на ремонт у порівнянні з 1,6% за аналогічний період 2023 року.

Ремонт електромобілів залишається дорожчим, ніж не електромобілів: середня вартість ремонту електромобіля на 46,9% вища, ніж не електромобіля.

Витрати на оплату праці становлять 43,3% від загальних витрат на ремонт електромобілів, яким три роки або менше, порівняно з 36,5% для автомобілів, що не є електромобілями.

Постійна інфляція продовжує збільшувати витрати галузі, особливо на виплати страхових відшкодувань за нещасними випадками.

З першого півріччя 2023 року рівень складності рахунків за медичні послуги третіх осіб зріс на 5,4%, а рівень складності рахунків за медичні послуги перших осіб збільшився на 6,1%.

Кількість незастрахованих і недостатньо застрахованих випадків травматизму водіїв також значно зросла, як і страхові премії для споживачів, зазначається у звіті.

Дані CCC свідчать про 1,8-відсоткове зростання кількості транспортних засобів, які перевізники віднесли до категорії загальних збитків у 2024 році, насамперед через постійне зниження вартості вживаних транспортних засобів та старіння автопарку, оскільки 73 відсотки оцінок стосуються транспортних засобів віком сім років і старше, що відображає старіння автомобільного парку США.

"2025 рік принесе унікальні виклики та можливості для авторемонтної галузі", – говорить Кайл Крумлауф (Kyle Krumlauf), директор з галузевої аналітики CCC та співавтор книги "Crash Course". "Від зростання вартості ремонту та дефіциту робочої сили до зростаючої складності транспортних засобів та перебоїв у ланцюжку поставок – випередження цих тенденцій є критично важливим для життєздатності галузі", – зазначив Кайл Крумлауф, директор з аналітики ССС та автор "Курсу аварійності". Наш звіт за третій квартал містить ключові висновки та стратегії, які галузь може використати для подолання цих викликів і досягнення успіху в умовах зростаючої конкуренції на ринку".

Джерело:  Carrier Management
URL статті:  https://www.carriermanagement.com/news/2024/10/04/267299.htm

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес