На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

EIOPA презентує свою методологію оцінки співвідношення ціни та якості для накопичувальних та гібридних страхових продуктів

Версия для печати Версия для печати
07.10.2024 

EIOPA` опублікував сьогодні свою методологію встановлення критеріїв співвідношення ціни та якості для прив'язаних до паїв та гібридних страхових продуктів.Такі критерії є центральним елементом зусиль EIOPA та національних наглядових органів, спрямованих на впровадження підходу до нагляду за ризиками співвідношення ціни та якості, що все більше £рунтується на даних та оцінці ризиків. Вони дозволять наглядовим органам краще ідентифікувати продукти з високим ризиком співвідношення ціни та якості та гарантуватимуть, що споживач буде в центрі уваги при розробці страхових продуктів.

Протягом багатьох років наглядові органи по всій Європі постійно повідомляють про проблеми, пов'язані з деякими частинами зв'язаного та гібридного ринків. Ці проблеми часто пов'язані з невідповідністю між очікуваними доходами споживачів і фактично отриманими вигодами або з невиправданими витратами, зборами та штрафами. Хоча продукти, які не пропонують співвідношення ціни та якості, не є широко розповсюдженими, дані Євробарометру EIOPA показують, що вони можуть мати значний вплив на довіру споживачів.

Щоб вирішити ці проблеми та проактивно виявляти продукти, що пропонують низьке співвідношення ціни та якості, EIOPA зробила співвідношення ціни та якості своїм ключовим пріоритетом ще у 2020 році. Опублікована сьогодні методологія оцінки співвідношення ціни та якості – це інструмент, який допоможе наглядовим органам ефективно боротися з ризиками на прив'язаному до одиниці та гібридному ринку, що впливають на споживачів.

Методологія описує триступеневий підхід до створення еталонних показників:

Крок 1Кластери продуктів: Страхові та гібридні продукти є дуже різноманітними в Європі, і до них не можна застосовувати однакові критерії. Тому першим кроком є об'єднання продуктів зі схожими характеристиками в групи на основі потреб страхувальників. Методологія бенчмарків встановлює перелік критеріїв для категоризації продуктів. Цей фундаментальний крок має на меті забезпечити вкрай необхідну порівнянність продуктів, що розповсюджуються по всій Європі.

Крок 2Показники ефективності використання коштів: Методологія порівняльного аналізу визначає показники витрат і прибутковості, на основі яких розраховуються показники співвідношення ціни та якості. Конкретні показники дозволяють проводити більш прозоре, ефективне та надійне порівняння продуктів. Це, в свою чергу, допоможе виявити продукти, які мають низьку або нульову цінність для споживачів, і призведе до посилення нагляду за ними.

Крок 3Встановлення контрольних показників: EIOPA використовуватиме дані, зібрані для звіту про витрати та результати діяльності, для розрахунку контрольних показників. EIOPA не вимагатиме додаткової звітності, щоб мінімізувати навантаження на ринок.

На додаток до цих кроків, національні наглядові органи зможуть розглянути інші якісні та кількісні переваги, які одиничні та гібридні продукти пропонують споживачам, і врахувати їх при оцінці співвідношення ціни та якості.

Важливу роль у нагляді за поведінкою EIOPA відіграє забезпечення того, щоб страхові продукти пропонували споживачам оптимальне співвідношення ціни та якості.Коли міркування співвідношення ціни та якості добре інтегровані у весь ланцюжок створення вартості страхового продукту, включаючи виробників, дистриб'юторів, менеджерів з управління активами та посередників, це гарантує, що споживачі платять справедливу ціну за страховий продукт, яка покриває витрати, послуги та дохідність.

Джерело:  EIOPA
URL статті:  https://www.eiopa.europa.eu/eiopa-presents-its-value-money-benchmark-methodology-unit-linked-and-hybrid-insurance-products-2024-10-07_en

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес