На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

Страхування цивільної відповідальності в США прибуткове, незважаючи на падіння премій

Версия для печати Версия для печати
07.10.2024 

Зниження премій і прискорення погіршення цін створюють потенційні проблеми для прибуткового сегменту страхування цивільної відповідальності в США, повідомляє Fitch Ratings.

Незважаючи на зниження премій, сегмент страхування відповідальності директорів і посадових осіб (D&O) в США продовжує демонструвати сприятливі результати андеррайтингу, хоча потенційні проблеми виникають через прискорення падіння цін і ризики, які можуть призвести до різкого зростання активності страхових виплат, повідомляє Fitch Ratings.

Прямі страхові премії D&O впали на 8% до $4,91 млрд станом на 30 червня 2024 року порівняно з $5,35 млрд роком раніше, згідно з оглядом агрегованих результатів галузі страхування майна та нещасних випадків.

За даними Fitch, падіння прямих зароблених премій було ще стрімкішим – 16% за той самий період.

Незважаючи на падіння премій, страховики D&O все ще генерують сприятливий андеррайтинговий прибуток. Коефіцієнт прямих збитків у сегменті лише незначно зріс до 51,2% за перше півріччя 2024 року порівняно з 50,7% за весь 2023 рік. Цей коефіцієнт збитковості відповідає оціночному прямому комбінованому коефіцієнту від середнього до високого рівня 90%, що вказує на те, що бізнес залишається стабільно прибутковим, зазначає рейтингове агентство.

Зниження премій за договорами страхування цивільної відповідальності відображає перехід до пом'якшення умов на ринку після періоду їхнього посилення. Ціноутворення знизилося, починаючи з другої половини 2022 року, після значного зростання цін у 2019-2021 роках. За даними Fitch, темпи зниження цін набирають обертів.

Щоквартальний індекс ринку D&O Аона для первинних полісів, що поновлюються з однаковим лімітом та франшизою, показав, що зниження цін прискорилося до 6,5% у другому кварталі 2024 року з 5,5% у першому кварталі. Однак зниження ставок у другому кварталі було меншим, ніж 11% зниження ставок D&O у другому кварталі 2023 року, зазначається у звіті.

Погіршення цін на ринку страхування цивільної відповідальності неминуче матиме негативний вплив на фінансові показники страховиків, незважаючи на поточні сприятливі результати андеррайтингу. Хоча андеррайтери D&O все ще отримують вигоду від попередніх значних підвищень цін та змін у практиці андеррайтингу у 2019-2021 роках, розширення андеррайтингових потужностей та цінова конкуренція навряд чи зменшиться у найближчій перспективі, зазначає Fitch.

"Розпізнати, коли ціни на D&O знижуються нижче рівня, що відповідає адекватному поверненню на капітал, є складним завданням", – зазначає Fitch. "Ясність щодо недоліків у ціноутворенні, як правило, з'являється в період зростання активності страхових виплат, спровокованої подіями, які можуть включати різке падіння фондового ринку, економічну рецесію, що призводить до збільшення кількості корпоративних банкрутств, або різке зростання активності у сфері злиття і поглинання".

Ще одним фактором, що стримує зростання цін для страховиків D&O, є те, що кількість федеральних колективних судових позовів щодо цінних паперів, які є основним джерелом збитків від D&O, залишилася приблизно на 45% нижчою у 2023 році порівняно з допандемічним рівнем у 2019 році, згідно з дослідженням NERA Economic Consulting. NERA також прогнозує, що кількість колективних позовів щодо цінних паперів дещо зменшиться у 2024 році порівняно з 2023 роком. Зменшення кількості колективних позовів щодо цінних паперів пов'язане з різким скороченням кількості позовів, пов'язаних із запереченнями проти злиття, йдеться у звіті.

"Ризики, які можуть призвести до позовів D&O, поширені в багатьох інших сферах, які потребують уваги, включаючи: регуляторні та комплаєнс питання, практику працевлаштування, кіберзагрози, кліматичні ризики та криптовалюти", – застерігає Fitch.

Джерело:  Risk & Insurance
URL статті:  https://riskandinsurance.com/u-s-do-insurance-profitable-despite-falling-premiums/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес